{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lukač za Klix.ba: Motiv napada još nije poznat, sigurnosne mjere su pojačane

19.11.2015. u 08:07
41
174
Lukač za Klix.ba: Motiv napada još nije poznat, sigurnosne mjere su pojačane
41
Lukač za Klix.ba: Motiv napada još nije poznat, sigurnosne mjere su pojačane
Foto: Arhiv/Klix.ba
U napadu koji je jučer u Sarajevu izvršio Enes Omeragić ubijena su dvojica vojnika Oružanih snaga BiH (OS BiH). O ovom slučaju u razgovoru za Klix.ba govori Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP).
Podsjećamo, Omeragić je nakon napada pobjegao s mjesta događaja, a zatim izvršio samoubistvo u svojoj porodičnoj kući u naselju Sokolje.

U ovom slučaju još uvijek su u toku istražne radnje, a iz OS BiH je saopšteno da su na svim vojnim lokacijama preduzete potrebne mjere sigurnosti.

Lukač za Klix.ba kaže da su sigurnosne mjere, kada je riječ o policijskim organima u Federaciji BiH (FBiH), već duže vremena na povišenom nivou.

"U odnosu na sve prijetnje u proteklih nekoliko mjeseci u svijetu i u našem okruženju, mi smo već ranije pojačali te sigurnosne mjere", rekao je Lukač.

Dodao je da je još uvijek rano govoriti da li je napad na vojnike u Rajlovcu bio teroristički čin.

"Motiv izvršenja ovog djela je u fazi istraživanja, a to je ključno pitanje. Zasad je prerano govoriti da li je ovo bio teroristički čin. Treba i vremena da se provede istraga, ne može se to uraditi za pet sati. Ne treba spekulirati. Sada je najmanje bitno o kakvom se krivičnom djelu radi. Bitno je da je situacija stavljena pod kontrolu i to u veoma kratkom periodu", naglasio je Lukač.

Napomenuo je da je u slučaju napada u Rajlovcu zadovoljan veoma dobrom koordinacijom svih sigurnosnih službi, od kantonalnog do državnog nivoa. Službe svih nivoa vlasti izašle su sinoć na mjesto događaja.

"Što se tiče policijskih organa saradnja je vrlo korektna. Mi smo tu jedinstveni u nastupu i rješavanju bilo kojeg sigurnosnog problema u datom momentu. Sinoć se to isto tako pokazalo i uvjeren sam da će u narednom periodu ta saradnja biti u punom kapacitetu. Zajedno ćemo uvijek rješavati svaki problem u svrhu zaštite građana", zaključio je Lukač.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: