|

SIPA o ubistvima u Rajlovcu: Postoje elementi krivičnog djela terorizma

SIPA o ubistvima u Rajlovcu: Postoje elementi krivičnog djela terorizma
53
Piše: S. H.
19.11.2015. u 09:40
266
komentara
53

dijeljenja
SIPA o ubistvima u Rajlovcu: Postoje elementi krivičnog djela terorizma Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Sinoćnje dvostruko ubistvo u Rajlovcu ima elemente terorizma, istakli su za Klix.ba iz SIPA-e, te naglasili da će ta agencija preuzeti istragu u tom slučaju, po instrukcijama i u saradnji sa Tužilaštvom BiH.
U slučaju dvostrukog ubistva koje se sinoć dogodilo u sarajevskom naselju Rajlovac, kada su ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH, istragu u tom slučaju će preuzeti Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), to je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica te agencije Kristina Jozić.

"Do sada prikupljene činjenice ukazuju na to da u konkretnom slučaju postoje određeni elementi krivičnog djela terorizma. Policijski službenici SIPA-e u saradnji sa drugim policijskim agencijama intenzivno poduzimaju potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju cijelog događaja.

Sve aktivnosti provode se po instrukcijama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

U napadu koji je izvršio Enes Omeragić ubijena su dvojica vojnika Oružanih snaga BiH. Omeragić je nakon napada pobjegao s mjesta događaja, a zatim izvršio samoubistvo u svojoj porodičnoj kući u naselju Sokolje.
Prijavi grešku


Komentari (266)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...