BiH
53

SIPA o ubistvima u Rajlovcu: Postoje elementi krivičnog djela terorizma

Piše: S. H.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Sinoćnje dvostruko ubistvo u Rajlovcu ima elemente terorizma, istakli su za Klix.ba iz SIPA-e, te naglasili da će ta agencija preuzeti istragu u tom slučaju, po instrukcijama i u saradnji sa Tužilaštvom BiH.

U slučaju dvostrukog ubistva koje se sinoć dogodilo u sarajevskom naselju Rajlovac, kada su ubijena dva pripadnika Oružanih snaga BiH, istragu u tom slučaju će preuzeti Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), to je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica te agencije Kristina Jozić.

"Do sada prikupljene činjenice ukazuju na to da u konkretnom slučaju postoje određeni elementi krivičnog djela terorizma. Policijski službenici SIPA-e u saradnji sa drugim policijskim agencijama intenzivno poduzimaju potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju cijelog događaja.

Sve aktivnosti provode se po instrukcijama postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

U napadu koji je izvršio Enes Omeragić ubijena su dvojica vojnika Oružanih snaga BiH. Omeragić je nakon napada pobjegao s mjesta događaja, a zatim izvršio samoubistvo u svojoj porodičnoj kući u naselju Sokolje.