|

"Međunarodna zajednica se treba fokusirati na BiH"

"Međunarodna zajednica se treba fokusirati na BiH"
0
S
Sarajevo-x.com
18.11.2010. u 09:34
1
komentara
0

dijeljenja
"Međunarodna zajednica se treba fokusirati na BiH" William Hague (Foto: AFP)
Nakon sastanka američke državne sekretarke Hillary Clinton i ministra vanjskih poslova Velike Britanije Williama Haguea u Washingtonu, uslijedilo je obraćanje javnosti. Oboje političara su istakli nepokolebljivo partnerstvo dvije zemlje, te se dotakli i pitanja Balkana, ističući podršku ovdašnjim zemljama na putu u Evropsku uniju.
"Ministar vanjskih poslova i ja također smo razgovarali o Balkanu. Oboje smo istakli spremnost da pomognemo balkanskim zemljama na putu u euroatlantske integracije, a također podržavamo dijalog između Srbije i Kosova", istakla je Clinton.

Hague je potvrdio da su razgovori u Washingtonu o zapadnom Balkanu, a posebno o situaciji u Bosni i Hercegovini, bili veoma korisni. Ipak, naglasio je da u našoj zemlji nije postignut planirani napredak, te dodao kako je "potrebno da se BiH nađe u istinskom fokusu međunarodne zajednice".

Britanski je ministar, između ostalog, naglasio da njegova zemlja ne namjerava da se povuče sa svjetske scene i da je spremna nastaviti saradnju sa SAD-om u rješavanju pitanja sigurnosti.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...