{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Međunarodna zajednica može imati stav, ali bit će referenduma u RS"

F
15.4.2011. u 18:20
0
109
"Međunarodna zajednica može imati stav, ali bit će referenduma u RS"
0
"Međunarodna zajednica može imati stav, ali bit će referenduma u RS"
Milorad Dodik
Međunarodna zajednica ima pravo na svoj, a mi na svoj stav, a referenduma u RS-u će biti, kada odluka o tome bude pravosnažna, kazao je danas predsjednik RS-a Milorad Dodik. “Mislim da su njihove reakcije motivisane galamom iz Sarajeva. Upravo na to reagiraju”, ustvrdio je Dodik komentirajući reakcije predstavnika međunarodne zajednice nakon odluke Narodne skupštine RS-a o referendumu na kojim bi se građani izjasnili o odlukama visokog predstavnika u BiH, posebno u kontekstu nadležnosti Suda i Tužilaštva BiH.
Referendum će se održati, nakon što postane pravosnažan, jer, zna i Dodik, postoji mogućnost da Klub Bošnjaka stavi veto na odluku.

“To će odrediti datum referendum, a on će se svakako desiti i dat će odgovar i na ključna pitanja. I to nije referendum o status RS-a, već o nezakonitom djelovanju visokog predstavnika. Ne želimo da on ode iz BiH, a da mi ne kažemo šta mislimo o tome, jer bi bili saučesnici u tome”, ustvrdio je Dodik.

Tvrdi i da ne stoje argument da su zakoni o Državnom sudu i Tužilaštvu usvojeni u Parlamentu BiH, jer, smatra kako taj zakonodavni organ ne može odlučivati o nečemu o čemu nema nadležnosti.

Dodik je potvrdio da je jučer bio u Briselu, ali nije želio da odgovori da li je tamo razgovarano o formiranju nove državne vlasti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: