NSZB u Banjoj Luci
0

Matić: Dovest ćemo više ulagača i otvoriti radna mjesta

Klix.ba
Autobus Narodne stranke Radom za boljitak prošao je ulicama Banja Luke, administrativnog, političkog, sportskog i kulturnog centra Republike Srpske, čije su građane pozdravljali sa sprata autobusa Plave revolucije.

Banjalučani su uzvraćali otpozdravima i vedrim licima i dali do znanja da je Plava revolucija, koja je nastala kao revolt zbog dosadašnjih loših politika, itekako dobrodošla u njihov grad, navodi se u saopćenju ove stranke.

U druženju sa građanima, Boljitkovci Banje Luke izrazili su dobrodošlicu predsjedniku Narodne stranke Radom za boljitak i poslanikom u Predstavničkom vijeću Parlamentarne skupštine BiH Mladenu Ivankoviću Lijanoviću i predstavili svoje viđenje problema i nedostataka svih dosadašnjih politika koje su vodile gradske poslove.

Imajući u vidu strateška programska načela Narodne stranke Radom za boljitak – spasiti radna mjesta, porodicu, kućni prag i rodnu grudu, i u Banjoj Luci, Boljitkovci pripremaju teren za aktivniji politički angažman u narednom periodu, navode iz NSRB.

Ispred organizacije banjalučkih Boljitkovaca, prisutnim okupljenim građanima i simpatizerima Narodne stranke radom za boljitak u centru Banje Luke, obratio se rođeni Banjalučanin Goran Matić.

"Nekad mi se čini da ljudi koji upravljaju Banjom Lukom, da je ne vole. Kao neko ko je rođen u svojoj Banjoj Luci, imam osjećaje prema svome gradu koji me vode, pa me boli kad vidim kako se nedomaćinski dosadašnje vlasti odnose prema novcu kojima raspolažu. Ono što mogu da primijetim, stalo bi u neko duže obraćanje, je neravnomjeran razvoj i zapostavljanje pojedinih dijelova Banje Luke, na primjer Lauša i još pojedinih banjalučkih naselja. Ono, na čemu će insistirati banjalučki Boljitkovci je dovođenje što više ulagača u naš grad, otvaranje radnih mjesta za mlade koje bi time motivisali da ne idu u inozemstvo nego da žive i rade na svome jer će u svom gradu biti najsretniji“, kazao je Matić, u ime banjalučke organizacije Narodne stranke Radom za boljitak.