Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uče i u Norveškoj i u Australiji bosanski jezik, a u Kozarcu, Prijedoru ili Srebrenici ne mogu. Kakav je to mozak koji tako nešto zabrani?
@antibiotik to je mozak pametan, nel vidiš da si se ti upecao na njega i pričaš o tome. Njima to treba baš tako kako ti pričaš dok oni se tale i rastaljuju, prodaju državu i uzimaju cash a tebi i dalje nejasno kakav je mozak koje negira bosanski 😂😂😂😂😂😂 potanje je kakav je to tcoj mozak 😂😂😂😂
@sarajlicePUSEkurac ... rece cetnicki fasista i osta ziv. E vidis, takvi umobolnici kao ti, na svu srecu nece jos dugo uspostaljati pravila, a nece moci ni da laju bez posljedica. Normalan svijet svih bosanskih vjera i naroda preuzima u oktobru vlast u svoje ruke.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sto ako mogu hercegovci odlucivati o BiH a ziviti raditi u dalmaciji i zagrebu sto nebi i dijaspora sto je protjerana prisilno.. ja sam da svi glasaju u sve vecem broju pa isplivace jednom valjda neko i normalan na politickoj sceni..
kao sto sam i govorio...sda ce sigurno pobjediti jer imaju dosta glasova u dijaspori....boli bosnjaka u norveskoj kyrac sto bosnjak u tuzli nema kruha...samo neka porodica izedbegovic vlada....:))))...to je zato jer je njima nametnuto misljenje da je navodno sda odbranila i stvorila bih.....e sad ako je odbranila bih sto se isti ti iz norveske ne vrate u bih...:))))
@kingdomofdrina Nemoj tako. Dijaspora je veoma upućena u napredne političke programe ostalih 1500 haustor-partija.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Glasaju za one koji ce nas handriti dok oni zive po zakonima druge drzave.
Kako trolovi nacistickih partija sipaju mrznju protiv dijaspore. Prvo su ih protjerali a sad kao ne trebaju ni glasati kad ne zive ovde. SAMO NEK SALJU PARA DA MOZEMO ISPIJAT KAFICE.
Osim animiranja Bošnjaka da se odazovu glasanju u Norveškoj bilo bi dobro da ambasador Makarević jednako utiće i na srpsku i hrvatsku dijasporu u ovoj državi, jer ovako ispada da je on samo bošnjački ambasador u Oslu. Očekivati je da će intervenirati ministri Crnadak i Mektić, kao i ostala BiH javnost.
jadni mi kad nam dijaspora za bolje sutra glasi. Da su pametni pa da zabrane. Šta će meni neko određivati ko će me voditi što dodje jednom u god ili dvije na odmor. nema pojma šta se ovde dešava samo preko novina.
@troll_happens Eto biro si sam 20 godina. Pose.....rem ti se na izbor.
@aladin a to tek od 2018 uvedeno da dijaspora glasa? Do sada smo mi sami sebi birali predstavnike dok ste vi prali g*zce babama i dedama pa se kao sad šatro aktivirali. Paz da ti neko ne povjeruje...
zivis u norveskij pa ti valjda od dosade padne na pamet da odes glasat, nadam sd NE za ove kriminalne klanove ali cisto sumnjam...
Pa oni će i da glasaju za ove što su nas u BiH doveli dovde. Iz zahvalnosti zato što su njih doveli do Norveške.
Dijaspora glasa iato za nacionalne stranke nazalost ..jer oni misle da su njihovi muslimani SDA, njihovi srbi SNSD i njihovi hrvati HDZ ..a zapravo nisu svjesni da ni v od vjernika ni kod jednih
Bravo. Skidanje kriminalaca iz SDA s vlasti je pocelo!
Ustaska dijaspora glasa i u BiH i rvackoj i u trecim zemljama,zato svi glasat
@StGeorg ustasa prica o fasizmu. Svi ce mo glasat ne zaboravi
Svi glasat
Već godinu dana SDA radi na animaciji dijaspore, ovo su sve truhli SDA glasovi , vole nas ljudi nema šta ahahaha
U 2017. godini iznos novčanih doznaka iz dijaspore bio je 2,61 milijardu KM, što je za sedam posto više u odnosu na 2016. godinu.
@MostarcOdDo = ZELJKO KOMSIC MA HAJTE MOLIM VAS 😂😂😂
@MostaracOdDo Hahaha AKADEMIK kakve su to psovke 😂😂😂 haj ti na jednu ljutu 😂😂😂
Hehehehe KITICE mala 😂haj ti svom DERIMU da te oprede, kad sam ti opleo mamu i sestru ( a vjeruj mi skičale su ko buldog kad sam ih odvajao od DERIMA) mogu i tebe KITICE mala i CHMARU 👌veliki, mislim da ce ti moj DERIM 👈 odgovarati 👌👈
gospodo kad toliko volite zemlju što se ne vratite ovamo. evo nam još jedne propasti u oktobru svi znamo za koga će takozvana seljačka stoka glasti
Vratiće se kad se i ti vratiš gore oklen si šljego. Znam, reći ćeš da nisi sve gore rasprodo da bi se vratio u vukohebinu, ali neka ti to bude odgovor na tvoje pitanje u komentaru.
U 2017. godini iznos novčanih doznaka iz dijaspore bio je 2,61 milijardu KM, što je za sedam posto više u odnosu na 2016. godinu.
"Obično to počinje sa pričama kako su izbori ionako lažirani te da je najbolji put bojkot. Zanemarujući samu činjenicu da je takav pristup kontradiktoran svakom duhu moderne demokracije..." Da li je osoba koja ovo izjavi normalna ? Pitam ja sebe, a onda i sve vas.
Njihovo pravo,realno nemaju kao i mi za koga glasati, jer su ovdje svi na kraju u nekoj koaliciji.Bit izbora ovdje je samo da na bilo koji nacin udjes u vlast i onda se na osnovu toga bogatis i zaposljavas svoje. Njima je samo bitno da narod glasa i izlazi na izbore i tako im dajete legitimitet i status. Pa zamislite koja budala morate biti da za nekoga djaba glasate, bez licnog interesa moras biti dobro lud da bi u ovakvoj demokraciji nekom glas dali
Vecina njih iz dijaspore ni ne zna koje je nacije, a ni sta je Bosnjak. Svi su oni Bosanci i "M"uslimani i glasaju za one koji spomenu Islam , Allaha i Aliju, i oni nam kroje sudbinu u BiH. Ovo govorim iz iskustva jer imam kontakt sa bh dijasporom.