Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BiH se sastoji iz Srbije i FBiH? Kada smo ovo aneksirali Srbiju? :)
Naravno da je neke probleme potrebno rjesavati na nivou drzave, samo sto za to do sada ocigledno niko nije imao ni volju, zato svaka cast. Do sada im je bilo jedino bitno kako popuniti svoje dzepove, a ne da se trude rijesiti stvari za koje su na kraju krajeva i izabrani i placeni.
Umjesto stranačkih prepucavanja (kako je Mašić odličan - jer je kadar SDP, ili je nesposoban iz istog razloga), treba pogledati suštinu problema. Ovdje se ne radi o Mašiću, Osmanoviću, SDP ili SDA, već o problemu djece koja su maltretirana i šikanirana od strane vlasti republike šumske, tako što nemaju pravo da uče svoj već im podvaljuju tuđi (srpski) maternji jezik i historiju, nemaju čak ni pitku vodu. Pitam ja vas dragi moji, GDJE SU SADA PREDSTAVNICI NEVLADINIH ORGANIZACIJA KOJI SE KUNU KAKO JEDINO ONI ŠTITE LJUDSKA PRAVA U OVOJ DRŽAVI? ZA ŠTA ONI PRIMAJU NOVAC? ZAŠTO SE MI, OBIČNI GRAĐANI NISMO POJAVILI DA DAMO PODRŠKU UGROŽENOJ DJECI I NJIHOVIM OGORČENIM RODITELJIMA? ONI IMAJU SVA PRAVA ZAGARANTOVANA USTAVOM, KOJI KAŽE DA SU LJUDSKA PRAVA IZNAD SVIH DRUGIH ZAKONA U DRŽAVI, A SVI ZAKONI MORAJU BITI USKLAĐENI SA USTAVOM. ZATO NE PIJU VODE LAŽI KAKO NEMA DOVOLJNO DJECE ILI NOVCA ZA UVOĐENJE NACIONALNE GRUPE PREDMETA. SJETITE SE KAKO SE ONI ORGANIZUJU KAD TREBA DOĆI U DOBROVOLJAČKU?
Ne radi se tu o problemima djece, nego o problemima glupavih, zatucanih roditelja. Nisu djeca kriva.
Izgleda da si ti jarane dobrano zatucan ... Ovo je apartheid protiv kojeg se svaki civilizovani covijek treba borit.
@truetotrue Nisi bas nasao najbolji primjer. Upravo se vi borite za apartheid, segregaciju djece. Vi bi da odvajate muslimansku i srpsku djecu.
vec sam napisao o ovim ljudima ...tko ih je podgovorio neka sad i rjesava njihove probleme....to nece uraditi ni rs ni ohr ni osc ni ambasade....neka se obrate u centrale nekih stranaka u federaciji pa nek vide kako dalje :)))))))
Da imas mozga znao bi sta znaci krsenje ljudskih prava u sopstvenoj zemlji, znao bi sta znaci apartheid i nepravda protiv cega se svi civilizirani ljudi bore. Al je tebi izgleda mali mozak veci od velikog.
a sta je to aparthejd?????....ti bi da malo glumis mandellu ahihihihihihhiiiii pusti suplje price...trci u centralu i rjesavaj problem koji ste i stvorili :)))) ....nije ti ovo afrika...cuj apartejd...ja debila i govana
Ne, lakse je da nama daju da rjesimo... Tako su navikli...
”Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva„. (Toni Bler, britanski premijer, tokom NATO agresije na Srbiju 1999) ”Neka se Srbi podave u sopstvenom smradu„. (Helmut Kol, nemački kancelar, početkom 1998) Predlažem da se srpskoj deci zabrani u školama učenje srpske nacionalne poezije„. (prof. dr Rolf-Diter Kluge, direktor slavističkog seminara Univerziteta Tibingen, na okruglom stolu Univerziteta u Tibingenu, 1997) ”Srbi su dvodimenzionalan narod sa težnjom ka prostakluku… Životinje koriste svoje resurse znatno sređnije nego ovi naopaki stvorovi, čija pripadnost ljudskoj rasi je u velikom zakašnjenju„. (Ser Piter Justinov, glumac, ambasador UNESCO, The European:, 10. jun 1993) Uostalom, bosanski Srbi su za nas uvek bili i ostali samo banda razbojnika i ubica„. (Johan Fric, direktor bečkog dnevnika Di Prese, direktor Međunarodnog Instituta za Štampu „Što se Srba tiče… To je danas jedan bolestan narod”. (General Žak Kot, bivši komandant UNPROFOR-* u Bosni i Hercegovini, Vojni mesečnik Difens nacional, jun 1997, Pariz)
@Mihajlo Pupin Halo četnik, nismo te prepoznali. Hajd sad lagano razguli na neki od vaših šovinističkih portala, šta si došao ovamo koji k.
Masicu rijesi ti ono sto Osmanovic nije mogao, tj. u svom stilu je lagano pokusao gurnuti ovaj problem pod tepih....
Masic da rijesi??? Pa taj lik je totalni nesposobnjakovic. On samo druge optuzuje, drugi su krivi, drugi neznaju itd....
Prvo se informiši pa onda osuđuj da li neko radi ili ne radi kako treba - pročitaj uvodni dio članka gdje je "Mašić je istakao kako problem sa kojim se susreću ovi roditelji i djeca može i treba riješiti jedino Ministarstvo prosvjete i kulture RS-a u saradnji sa lokalnom zajednicom". Iz članka Dnevnog avaza:"Potpredsjednik parlamenta RS-a Ramiz Salkić ponovio je podršku roditeljima djece u Konjević-Polju, ističući da za sve svoje zahtjeve imaju utemeljene u Ustavu i zakonu o osnovnom obrazovanju. - Pozivam ministra da ispoštujemo Ustav i zakon - rekao je on i naglasio da se ovoj djeci mora osigurati pravo na obrazovanje po programu kako se opredjele. Naveo je i da je očekivao više od ovog sastanka, ali da je jedan pomak napravljen i vjeruje da će, nakon odluke Vlade, i roditelji početi da šalju djecu školu." (http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/bosnjacka-djeca-u-konjevic-polju-ni-sutra-nece-na-nastavu).
Ovo pitanje se treba i mora rjesiti,ne sumnjam da ce to Ministar Masic uraditi kako treba.djeca su nasa buducnost i u njih treba da se polaze mnogo brige i paznje,a to Damir jako dobro radi,samo treba da se postigne dogovor i to je to.
Ne sumnjam u rjesavanje ovog problema,Masic je na polju obrazovanja uradio jako puno stvari.
Negdje sam navela cija je nadleznost,malo si pogresno prosudio?Dakle mislim da ce se ovo rjesiti,a ujedno kazem da je Masic na podrucju FBIH puno uradio za obrazovanje,a to sto ste vi SDA pakosnici nepismeni i samo da vam je da napadate to je vas problem..
Kao pravi covjek i kao pravi politicar daje podrsku bez obzira sto su mu ruke zavezane,na veliku zalost jer kada bi vise ovakvih bilo stvari bi dosta jednostavnije funkcionisale.
puno se uradilo na reformi u obrazovanju i upravo zahvaljujuci ovome ministru, tako da pretopostavljam da ce se i ovaj problem rijesiti
A sta se to uradilo zahvaljujuci ovom ministru??? Da nije mozda ujedinio skole??? Ukinuo segregacije???? Zajednicko obrazovanje....iste udzbenike....smanjio nepismenost.... Digitalizovao skolstvo???
uzalud rijeci prosipas jer SDA sa svojim ministrom "zastupa" ineteres bosnjaka
Ne nego ce zastupati interese Austrijanaca....
Sto jest jest, Masic je pravi covjek za funckiju koju obavlja. Zna znanje!
Tuzno je sta se radi toj djeci u RS-u...svaka cast Masicu na podrsci