|

Mašić: BiH je neupitna, okrenimo se evropskoj budućnosti

Mašić: BiH je neupitna, okrenimo se evropskoj budućnosti
0
F
FENA
23.11.2011. u 13:47
13
komentara
0

dijeljenja
Mašić: BiH je neupitna, okrenimo se evropskoj budućnosti Damir Mašić
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić učestvovao je u radu konferencije "Budućnost BiH u Evropi i evroatlantskoj zajednici" od 21. do 23. novembra u Wilton Parku u Engleskoj.
Tokom izlaganja ministar Mašić je istakao da integriranje u EU predstavlja strateški cilj za BiH.

"Imajući u vidu aktuelni politički i ekonomski momenat, konferencija je pravovremeno organizovana. Neophodno je otvoriti opštu diskusiju o temi budućnosti BiH u EU. Međutim, nedopustivo je dovoditi u pitanje budućnost BiH kao države. Konačno, približavanje BiH Evropskoj uniji nameće potrebu za jačanje i izgradnju partnerskog okvira između lokalnih vlasti i međunarodne zajednice", izjavio je Mašić.

Konferencija je okupila istaknute zvaničnike iz BiH i EU i predstavnike akademske zajednice. Učesnicima konferencije obratili su se i britanski ministar za Evropu David Lidington i ministar vanjskih poslova Bugarske Nikolai Mladenov.

Među učesnicima i izlagačima bili su bivši i sadašnji visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown i Valentin Inzko te specijalni predstavnik EU za BiH Peter Sorensen, saopćeno je iz Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...