{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Mašić razgovarao sa bh. studentima u Danskoj

S
1.2.2012. u 14:23
0
0
Ministar Mašić razgovarao sa bh. studentima u Danskoj
0
Ministar Mašić razgovarao sa bh. studentima u Danskoj
Federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić susreo se u Kopenhagenu sa ambasadorom Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj, Kemalom Muftićem te predstavnicima bosanskohercegovačkih udruženja studenata i bosanskohercegovačkim građanima u toj zemlji.
Na sastanku upriličenom u Ambasadi Bosne i Hercegovine posebno je razgovarano o neophodnosti definisanja bilateralnog sporazuma za saradnju u oblasti obrazovanja i nauke između Bosne i Hercegovine i Danske.

Također, udruženja su iskazala potrebu za prilagođavanjem i osiguravanjem adekvatnih udžbenika za bosanskohercegovačku djecu, kako u Danskoj tako i u inostranstvu generalno.

Ministar Mašić u Kopenhagen je otputovao na poziv danskog ministra visokog obrazovanja, nauke i inovacija Mortena Østergaarda kako bi učestvovao u radu Konferencije ministara obrazovanja i nauke Evropske unije i neformalnog konkurencijskog vijeća. Tokom konferencije koja se organizuje povodom početka danskog predsjedavanja Evropskom unijom razmatrat će se trenutno stanje i razvoj nauke i visokog obrazovanja u kontekstu aktuelnih društvenih izazova.

Uz planirane bilateralne susrete sa ministrima obrazovanja i nauke zemalja Evropske unije, ministar Mašić iskoristit će boravak u Kopenhagenu i za razgovore sa kolegama iz regije tokom kojih će biti razmotrene mogućnosti za uspostavljanje i unapređenje saradnje, sa posebnim fokusom na jačanje konkurentnosti u obrazovanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: