BiH
0

Marković: Doboj je najkorumpiraniji grad u RS-U

Piše: M.R.
Predsjednik Gradskog odbora SNSD- Doboj, Miodrag Marković, izjavio je danas da je "zahvaljujući vladavini SDS-a, Doboj najkorumpiraniji grad u Repulici Srpskoj".

"Doboj je grad pun korupcije, a da je tako potvrđuju i posljednje otkrivene kriminalne radnje. Mi smo dobili informaciju da je Poreska uprava utvrdila da je grad utajio, odnosno nije platio određene poreske obaveze u iznosu od oko 500.000 KM", kazao je Marković.

On je pozvao nadležne organe da informišu javnost u vezi s tim nezakonitim radnjama.

"Grad Doboj je primjer loše vladavine SDS-a, on je grad na izdisaju. Da vlada RS-a nije dovela određene investicije u grad, kao što su termoelektrana Stanari, autoput Doboj - Prnjavor - Banja Luka, Doboj bi bio mrtav grad", rekao je Marković.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Doboj, Miodrag Marković, naglasio je da su u Doboju u periodu od 2001 do 2006, privatizovana 33 preduzeća. On je naveo primjer fabrike za preradu voća i povrća Bosanka, koja je 2007. godine otišla u stečaj i najavio da je vlada RS-a pronašla investitore iz Azerbejdžana koji će napraviti novu Bosanku i obezbjediti time oko 100 novih radnih mjesta.