BiH
41

Marjanović: Utvrditi da li su narušene zakonske procedure pri ulasku u redakciju Klixa

Piše: E.S.H.
Damir Marjanović (Foto: Klix.ba)
Damir Marjanović (Foto: Klix.ba)
Damir Marjanović, profesor na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, šef Laboratorije za forenzičku genetiku i nekadašnji potpredsjednik Demokratske fronte je za naš portal prokomentarisao slučaj policijskog upada u redakciju portala Klix.ba.

Marjanović je pružio podršku uposlenicima portala Klix.ba.

"Stvar je vrlo jednostavna. Sloboda medija je za svaku normalnu državu, državu koja teži ka boljitku, veoma važna i svaki pritisak na medije, a posebno na tako aktuelan portal kao što je Klix.ba, je zaista neprihvatljiv. Siguran sam da ćete se svojim profesionalnim angažmanom uspjeti izboriti sa ovim problemima", izjavio je profesor Marjanović.

Marjanović nije želio komentarisati upad policijskih struktura iz Republike Srpske u našu redakciju, te je rekao da smatra da svaka policijska struktura treba raditi po zakonu.

"Prepustit ću pravnicima da utvrde da li su policijski službenici iz drugog entiteta mogli djelovati u Federaciji BiH. Ja to malo sarkastično kažem da ste postali ljubimci policijskih struktura i možete biti ponosni na to", rekao nam je procesor.

Posebno je istakao važnost istrage u smislu da li je prilikom ulaska u našu redakciju narušena bilo koja zakonska procedura, a ako jeste da to treba sankcionirati.