Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Klasična kraja uglja sreća pa tu noć nisu svi ušli koji su čekali inače bilo bi puno više poginulih a to što su i radnici samog kopa uvezani u lopovluk je javna tajna pa ovi što su krali ugalj su izginuli i krade se i danas i sutra će i prekosutra i tako je 30 godina noć rada 500 km što ići u firmu za 620km
Je suis ćumur
Kriv rudnik sto su ovi krali ugalj. Na zalost njihova ilegalna kopanja uglja su završila tragično.
Tu se krao ugalj ne za egzistenciju nego za igodan život. Klepiš 200-300KM lagano danas sutra i osladi se. Kreneš sa 13-14 godina do 18te svi drugi poslovi dođe ti sića.
...sa druge strane, da li bi išli i u druga krivična djela da ih je ko zvao? Izgovor ovog oca je nikakav!
Treba rudnik ove kontra tužiti za klevetu! Onaj koji krade, svjesno preuzima i odgovornosti koje proizlaze iz toga... Žali Bože mladih života, ali su sami sebi presudili ulaskom u zabranjeno područje.
Poginuli prilikom krađe uglja, a dobro se sjećam kada se ovaj slučaj dogodio, da je FTV uzela izjavu nekoliko mještana/komšija i da je jedan čovjek rekao da su svi imali kuće sa dva sprata, dva automobila, po veliki traktor i nekoliko duluma zemlje. I još je dodao, citirati ću ga direktno: "dakle, NIJE bila borba za egzistenciju."
Sjećam se da je kružila i slika jednog od ovih momčića. Sjedi dečko za stolom, a po stolu razbacane novčanice po 50 KM. Žao mi je djece, ali moglo se i nešto pošteno raditi, nije da nije.
Žali bože mladih života al mislim da ove roditelje neko vuče za nos bez razloga Nece niko da im kaže u lice da su momci nažalost izgubili glavu u nelegalnoj raboti Ovjde je samo poenta upitna ,mislim da i sudovi otežu sve zarad svoje zarade
Puno deziformacija,živim u Živinicama i gotovo svi znaju kako se tu radilo,krao se ugalj nemilice i niko nije nevin tu!! To se godinama tako radilo i tragedija je samo to poremetila!!
Prosječan IQ ovih na slici sve govori kakav smo jad od države ovi ce za tonu uglja glasove dati
Ako piše na kapiji zabranjen pristup nezaposlenim a ti udješ a nisi uposlenik i pogineš sta ima upravnik sa tim koji vrag
Na slici 100% SDA glasaci...sve sistem zelene mafije i poginuli su poginuli radi tih temelja koje je postavila ista i ovaj pokvareni narod.
Dodjes, krades i jos ti firma kriva. Eventualno tog portira procesuirat sto ih je pustio da udju u krug firme.
Krali ugalj i zijanili, nema tu sta