Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stopa smrtnosti nam je previsoka jer smo mjesec dana imali više od 40% zaraženih u odnosu na broj testiranih. Tad smo trebali povećati broj testiranja da bismo dobili realnu sliku o broju zaraženih.
@KliskJuzer zaraženi ljudi hodaju okolo zbog manjka testiranja, po tržnim centrima, kafićima, javnom transportu . testira se da bi zaraženi bili kući u samoizllaciji i da se time smanji širenje epidemije.
Realna stopa smrtnosti nam je vjerovatno jednaka onoj u regiji.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Naravno da stagnira kad se ništa ne testira. Koji majmuni. Mrš
@fbUser1596391653 Testiraj se sam ovcoooo https://www.youtube.com/watch?v=LwZNG7Uuu7g
Nigdje narod ne umire vise po glavi stanovnika nego u BiH. Mozda je Jemen ispred. A kod nas svi doktori kao najbolji strucnjaci u svijetu...
Pravimo šalu. Nemoj da se ljutite. Pogledajte dobro sliku. Srbija kao neki šaran ili riba želi da se pari. Hrvatska i Slovenija laste, ko vele mi smo već odletjeli. Šta nama rade? Ljube guzicu nebil im uhvatili let.
Dosta dobro stoji BIH u odnosu na druge države
Eh,vidjet čemo sada kada dolazi dijaspora! Jučer čitam,kako neka glupača govori da joj niko nemože zabraniti da dođe svojoj rodbini.Ma ja, pa makar zadnji put🤦‍♂️
pa sta je ona sad pogresno rekla? cijela evropa ima visoku stopu zarazenosti i sve zemlje su kriticne, sta mjenja to sto neko dodje iz njemacke ili neke dr. zemlje. cak sto bolje, pri povratku se mora testirati i u slucaju zaraze javiti svima s kim je bila u kontaktu. uostalom nije lako 6 mj ne vidjeti dijete
bravo novinaru pogodio si u srz... "stopa smrtnosti raste" po 10 clanaka dnevno o koroni... a realna smrtnost je 0.02% al zbog manjka testiranja i ZABRANE vrsenja obdukcije umrlih ciljano se smrtnost "povecala", SAMO NASTAVITE STOKO JEDNA
@Ermitaz....Bravo, ali djaba je ovom narodu objasnjavati jer im je sve teorija zavjere, virus ne postoji, nije opasan, nema zarazenih.....a stvarnu situaciju znaju samo oni u bolnici. Smrtnost nam je katastrofalna, ali nema koristi vise nikome objasnjavati. A tek mutirani virus ne daj Boze da dodje.....opet bi bilo da se izmislja.
Gomila besmislica. Sad je BiH "dobra" a imamo 1133 mrtva na milion čime smo u svjetskom vrhu smrtnosti. Pa naravno da infekcija opada, svugdje eksponencijalni rast opada kad se pređe 1000 mrtvih na milion. Još veće je glupost izvlaćenje zaključaka na bazi 7 dnevne incidence koja potpuno ovisi o broju testiranja.
@kolorit BiH ima 50 mrtvih dnevno a Švedska koja ima 3X više stanovnika ima 20. To je 7,5 PUTA viša smrtnost u BiH ali eto mi smo dobri a Švedska "loša". Pravi cilj ovakvih članaka je da njemačka prijkaže švedski model lošim i opravda svoj lockdown i uništenje privrede i ljudskih prava.
Laži. Švedska im je tren u oku. U Švedskoj je jučer bilo 20 umrlih a u Njemačkoj 400 (uz lockdown od mjesec i po). Frankfurter Allgemeine Zeitung kao i svi njemački mediji su pod direktnom kontrolom kreatora histerije. Nisu uopšte govorili o brojevima oboljelih kad su Njemačkoj bili visoki a raspisali se o drugima čim je u Nemačkoj počeo blagi pad i to pod lockdownom.
@kolorit Opet ti o lockdownu.Lockdown uveden prije 15 dana.Njemacka deset puta veca a ima samo tru puta vecu smrtnost, znaci u odnosu na broj stanovnika tri puta veca smrtnost u Swedskoj nego u Njemackoj.( dosada Svedska 10 mil. 8 000 umrlih a Njemacka 80 mil. a samo 26 000 umrlih). Ne lupaj vise, svako moze provjeriti podatke na internetu kad hoce , samo ispadas glup)
@kolorit popij prepisane lijekove drug
@komunjaroSjek2021 U BiH je najvise umrlih u regionu jer je neefikasan zdravstveni sistem.
Kad mi više testirali, vidjelo bi se ova neslavna statistika BiH na dan 21.12.2020. >>> Broj testiranja na 100,000 stanovnika: Srbija 30700, Slovenija 30200, Hrvatska 23200, Makedonija 18400, BiH 14900 >>> Broj umrlih na 100,000 stanovnika: Slovenija 114, BiH 113, Makedonija 111, Hrvatska 79, Srbija 39
Haha čuj najbolja situacija u afričkin zemljama. Najbolje ne testirat i bit će na nuli
Svedska medju tri najzarazenije zemlje u svijetu kad je broj zarazenih na sto hiljada u pitanju? Ma ne, Svedi su najpametniji, svi ostali su budale...
Malo testiranih tako da broj zarazenih treba uvecati za najmanje 5puta , to se vidi nazalost po broju umrlih.
Zato je kod nas bjesnilo kad kod njih nije, smjenjuje se tako...a visoka stopa smrtnosti je zbog loseg zdravstvenog sistema.
Pa normalno da stagnira kad se ne testira