Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hocel se ovo samo primjenjivati samo na privatni sektor ili realni sektor ili oboje?, da se djaba ne mucite ja cu dati odgovor, vazit ce za one koji su navikli da budu posteni i koji nisu u nikakvoj vezi sa vladajucim politickim strukturama, a oni koji su naivkli da budu neposteni i koji su u kakvoj vezi sa vladajucim politickim strukturama pronacit ce nacin za prevazilazenje njima ne odgovarajuceg stanja
NE novom Ugovoru o radu. Jedini cilj tog ugovora je ukidanje posla na neodređeno vrijeme. To je nametnuo MMF jer kontaju da zaduže državu do bola. Znaju da to država neće moći vraćati pa im je garancija da će do viška doći tako što će otpuštat radnike preko noći. Zamislite koliko će prostora imati naše političke oligarhije da otpuste i ono malo što nije zaposleno po stranačkoj liniji.
@ pa nek i ukinu posao na neodređeno vrijeme. ljudi se uhljebe i zaboli ih racku, niko se ne trudi. prvi moj ugovor je na neodređeno, ali nek ga ukine. pa ćemo sine moj onda svi povući
To je proces za koji mi nismo sazreli. Ovdje bi se od izbora do izbora jedni drugima revanširali otkazima i novim ugovorima. Kod nas je izbor predsjednika Mjesne zajednice opasnost za izbijanje svjetskog rata.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
govnoo od ministra.smanjuj opterecenja na plate seljacino pijana,ionako sve propada i grca jos samo i ovo malo privatnika da potusite.
Nit je dobro postenom poslodavcu nit radniku, ovdje je dobro samo lopovima i idiotima kojih ima more.
Doktore Mandilovicu, dosta bolje vam ide operisanje krajnika i ostalog otorinolaringoloskog smeca iz organizma, nego davanje glupih izjava u kojekakvim ministarstvima. Info iz prve ruke, meni je operisao krajnike i bio je divan covjek. Akcenat na "bio" :)
g.Ministre prije svega naplatite potrazivanja od kantonalnih i javnih preduzeca koji duguju MILIJARDE za poreze zdravstvo penziono . A ne od piljara do piljara kaznjavat po 1000 da skupite za penzija.
Eto opet poslodavci najgora stoka. Evo s ugostiteljskog aspekta. Kad bih prijavio dva konobara, moram na to 70% odvojiti državi. Znači ako imam dva konobara sa platom od 400 KM i kada bi se podrazumijevalo da na toliko platu dajem i doprinose, izađe na dva konobara 1400 KM. S obzirom na konkurentnost, cijene u ugostiteljstvu su toliko pale, da kada hoću da pokrijem tolike troškove moram imati toliko posla u svom objektu, da više dva konobara nisu dovoljna. Što znači da moram još jednog zaposliti. Postoji varijanta da ja radim umjesto jednog konobara, ali onda radim bukvalno za konobarsku platu u svom objektu, samo što imam mnogo više odgovornosti. Neću! To je banalan primjer. Smanjite namete (koji su u Njemackoj procentualno duplo manji) od fiskalnih do parafiskalnih i procvaće privreda. Napravite idealne uslove za poslovanje i onda stavljajte nehumane kazne za one koji se ne pridržavaju.
Jest druže, ali kod nas, onaj ko odlučuje o tome obično nema ni predstavu kako to u realnosti izgleda...jer nit je šta vodio, nit je gdje radio, nit se oko čega pobrinuo. Živu paru nije stvorio. Čast pojedincima što se trude ali mislim da sam većinu opisao...
bruh mu ispod oka, 6 dana citao novi zalon o radu, ...jeste da on sporo cita,al i zakon je opširan,detaljan bez rupa, ,njemci ga zele prekopirati i primjeniti
Ovo samo kod Bosnjaka moze proci. Kao radnici ce sad imati platne liste i to ce vam biti najveca reforma. E stvarno za vas nije drzava, samo se patite i sebe i vas cijeli svijet. Vi ste toliko bez mozga da je za vas najbolje da budete u rezervatu.
Slazem se.
Sve pohvale ministru.
Na cemu,sto se fino obrij'o?
Po cemu ih udaris?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)