BiH
172

Majke Srebrenice u šoku: Ovo je sud protiv muslimana

Anadolija
Munira Subašić (Foto: Klix.ba)
Munira Subašić (Foto: Klix.ba)
"Izgleda da je Theodor Meron dobio zadatak da što više nagradi genocid", kazala je za agenciju Anadolija predsjednica Udruženja Enklave majke Srebrenice i Žepe, Munira Subašić, nakon vijesti o prijevremenom puštanju haškog osuđenika Momčila Krajišnika na slobodu.

"Ovo se sve dešava 11. jula kad kopamo svoju djecu. Ovo je treći genocid koji se vrši nad nama. Prvi je bio ubijanje, drugi pronalaženje jedne po jedne kosti naših najmilijih, a sada oslobađanje zločinaca. Ovo je sud protiv muslimana", naglasila je Subašić.

Laž Srba da su nevini je izgleda uspjela, kazala je Subašić, izrazivši uvjerenje da će Meron sve optuženike osloboditi odgovornosti.

"I on je žrtva i umjesto da poštuje žrtve, on nagrađuje zločince. Šokirana sam, mi smo tražili da podnese ostavku, a mislim da ako ne bude to učinio, morat ćemo u Hag da štrajkujemo glađu i da upotrijebimo sva sredstva kako bi proradila svijest tog dede", poručila je ona.

Subašić je podsjetila da je Theodor Meron prvi od zvaničnika došao u Srebrenicu i priznao da se tu dogodio genocid, a na kraju je tim istim žrtvama zabio nož u leđa.

"Svi će biti pušteni, svi će biti slobodni, samo neka se drže Merona, on će im sve omogućiti. Isto kao što su omogućile Ujedinjene nacije da se desi genocid u Srebrenici, tako će i Meron omogućiti da budu slobodni", kazala je potresena Subašić.