{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lukač: Javni red i mir stabilizovan

S
11.2.2014. u 21:14
0
58
Lukač: Javni red i mir stabilizovan
0
Lukač: Javni red i mir stabilizovan
Dragan Lukač (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač rekao je da je javni red i mir u gradovima u Federaciji BiH gdje se održavaju protesti na određen način stabilizovan, ali da policija ne može do kraja biti zadovoljna trenutnom situacijom.
"Postoje i dalje određene aktivnosti i događanja koja narušavaju javni red i mir i koja izlaze izvan zakona, odnosno nekog normalnog stanja", rekao je Lukač.

Komentarišući nivo bezbjednosti institucija BiH i međunarodnih institucija, on je naveo da policijska struktura na nivou BiH nije izgrađena, niti adekvatno koordinisana i opremljena, zbog čega ne može da odgovori tom zadatku.

"Kada je riječ o paljenju zgrade Predsjedništva BiH, kvalifikaciju krivičnog djela će dati Tužilaštvo BiH. Evidentno je da se tu može govoriti o napadu na ustavni poredak i državu BiH, jer je Predsjedništvo personifikacija BiH. Da li se može govoriti o krivičnim djelima terorizma, vjerovatno da može", rekao je Lukač za Federalnu televiziju.

On ističe da napad na ovu zgradu, u kojoj je smješten i Ustavni sud BiH, predstavlja ozbiljan čin.

"Sve policijske i bezbjednosne agencije ozbiljno treba da se pozabave istraživanjem organizatora i svih učesnika u napadu na zgradu Predsjedništva BiH i da se utvrdi odgovornost onih koji su to napravili", naglasio je Lukač.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: