{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljekari iz Beograda dolaze u Hag da pregledaju Mladića

S
8.11.2011. u 17:06
0
22
Ljekari iz Beograda dolaze u Hag da pregledaju Mladića
0
Ljekari iz Beograda dolaze u Hag da pregledaju Mladića
Ratko Mladić
Srbijanski ljekarski tim trebalo bi da 15. i 16. novembra boravi u Haškom tribunalu, gdje će pregledati Ratka Mladića, rekao je Srni Mladićev glavni advokat Branko Lukić.
On je naveo da će doći četiri ljekara sa beogradske Vojno-medicinske akademije (VMA), odnosno nevropsihijatar, neurolog, kardiolog i pulmolog.

Lukić, koji je u haškom pritvoru posjetio Mladića uoči statusne konferencije 10. novembra, rekao je da je Mladić veoma loše i da je na susret s njim dovezen u invalidskim kolicima.

"Mislim da mu je zdravstveno stanje vrlo ozbiljno. Nije uspeo sam da dođe, dovezli su ga u invalidskim kolicima", rekao je advokat.

Lukić je rekao da ljekarski tim ima već raniju Mladićevu medicinsku dokumentaciju, ali da će ga pregledati, a nakon toga će svoj izvještaj dostaviti Tribunalu i odbrani.

"Nadam se da će vrlo brzo da daju svoje mišljenje, jer je neophodno da se kaže stvarno šta je sa Mladićem i da se pristupi pravilnoj terapiji", kaže Lukić.

On je dodao da će se ljekarski tim odmah 15. novembra sastati i sa ljekarom iz pritvorske jedinice.

Glavni Mladićev advokat smatra da će ljekarski tim ovog puta pregledati samo Mladića, pošto je bilo urgentno i nije bilo vremena da se organizuje i za druge srpske haške pritvorenike.

Lukić nije mogao reći da li će Mladić moći, zbog svog teškog stanja, da se pojavi na statusnoj konferenciji 10. novembra.

"O tome se još raspravlja, ali ja sumnjam da je on sposoban da prisustvuje", naveo je Lukić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: