|

Ljekarski tim kod Ratka Mladića sljedeće sedmice

Ljekarski tim kod Ratka Mladića sljedeće sedmice
0
S
SRNA
11.11.2011. u 12:22
4
komentara
0

dijeljenja
Ljekarski tim kod Ratka Mladića sljedeće sedmice Ratko Mladić
Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izjavio je da bi ljekarski tim iz Srbije trebalo sljedeće sedmice da otputuje u Haški tribunal, gdje će, zajedno sa ljekarima tog suda, obaviti uvid u zdravstveno stanj Ratka Mladića i donijeti odluku o daljem toku liječenje i terapiji.
Stanković je izrazio očekivanje da će ljekari iz Srbije sa ljekarima iz Tribunala učestvovati u procjeni Mladićevog zdravstvenog stanja i njegovoj sposobnosti da aktivno učestvuje u postupcima pred Haškim tribunalom.

Ministar zdravlja je rekao novinarima da je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s Haškim tribunalom odluku o odlasku pet ljekara u Hag da pregleda Mladića donijela u dogovoru s Tribunalom, a na zahtjev njegovog advokatskog tima.

reća statusna konferencija u postupku protiv Mladića pred Haškim tribunalom juče je održana u odsustvu optuženog, koji nije mogao da se pojavi u sudnici zbog lošeg zdravstvenog stanja

Sudija Alfons Ori naveo je da je sudsko vijeće obaviješteno da Mladić zbog bolesti nije u stanju da prisustvuje zasjedanju i da je stoga njegovo stupanje pred sud odloženo, a datum narednog stupanja biće objavljen naknadno.

Sudija Ori je rekao da sudsko vijeće, zbog Mladićevih zdravstvenih problema, razmišlja o tome da izda nalog za sastavljanje sveobuhvatnog lekarskog izveštaja o njegovoj zdravstvenoj situaciji.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...