{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ljekarski tim kod Ratka Mladića sljedeće sedmice

S
11.11.2011. u 12:22
0
4
Ljekarski tim kod Ratka Mladića sljedeće sedmice
0
Ljekarski tim kod Ratka Mladića sljedeće sedmice
Ratko Mladić
Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković izjavio je da bi ljekarski tim iz Srbije trebalo sljedeće sedmice da otputuje u Haški tribunal, gdje će, zajedno sa ljekarima tog suda, obaviti uvid u zdravstveno stanj Ratka Mladića i donijeti odluku o daljem toku liječenje i terapiji.
Stanković je izrazio očekivanje da će ljekari iz Srbije sa ljekarima iz Tribunala učestvovati u procjeni Mladićevog zdravstvenog stanja i njegovoj sposobnosti da aktivno učestvuje u postupcima pred Haškim tribunalom.

Ministar zdravlja je rekao novinarima da je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s Haškim tribunalom odluku o odlasku pet ljekara u Hag da pregleda Mladića donijela u dogovoru s Tribunalom, a na zahtjev njegovog advokatskog tima.

reća statusna konferencija u postupku protiv Mladića pred Haškim tribunalom juče je održana u odsustvu optuženog, koji nije mogao da se pojavi u sudnici zbog lošeg zdravstvenog stanja

Sudija Alfons Ori naveo je da je sudsko vijeće obaviješteno da Mladić zbog bolesti nije u stanju da prisustvuje zasjedanju i da je stoga njegovo stupanje pred sud odloženo, a datum narednog stupanja biće objavljen naknadno.

Sudija Ori je rekao da sudsko vijeće, zbog Mladićevih zdravstvenih problema, razmišlja o tome da izda nalog za sastavljanje sveobuhvatnog lekarskog izveštaja o njegovoj zdravstvenoj situaciji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: