{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lijanović: Radit ćemo i bez SDP-a, Nikšić: Sve što Lijanović potpiše je krivično djelo

F
4.4.2013. u 14:38
0
17
Lijanović: Radit ćemo i bez SDP-a, Nikšić: Sve što Lijanović potpiše je krivično djelo
0
Lijanović: Radit ćemo i bez SDP-a, Nikšić: Sve što Lijanović potpiše je krivično djelo
Foto: FENA
Dopremijer Federacije Bosne i Hercegovine Jerko Ivanković Lijanović izjavio je na konferenciji za novinare da je danas u Sarajevu održan nastavak 76. sjednice Vlade FBiH kojem je prisustvovalo devet ministara, članova Stranke demokratske akcije (SDA), Hrvatske stranke prava (HSP), Narodne stranke Radom za boljitak te ministar Desnica Radivojević.
Nisu prisustvovali članovi Vlade iz Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH), rekao je Lijanović i pozvao ih da prisustvuju novom nastavku ove sjednice, koji je on najavio za ponedjeljak, 8. aprila, u 14 sati.

U međuvremenu je iz Ureda federalnog premijera Nermina Nikšića Agenciji Fena rečeno da sve što potpiše Ivanković Lijanović predstavlja krivično djelo i da će biti dopunjena krivična prijava koja je već protiv njega podnesena.

Ministar za izbjegle i raseljene osobe Adil Osmanović ustvrdio je na ovoj konferenciji za novinare da je dopremijer danas potpisao odluku o izmjenama Poslovnika o radu Vlade, a Lijanović naveo da očekuje što skoriju objavu u Službenim novinama, da bi i u slučaju daljnjeg izostanka SDP-ovih članova, Vlada Federacije mogla raditi.

S devet ministara ona može donositi odluke, rečeno je na ovoj konferenciji za novinare kojoj su izuzev ministara Desnice Radivojevića i Vjekoslava Čambera, prisustvovali svi učesnici nastavka sjednice održanog po pozivu dopremijera Lijanovića.

Foto: FENA
Foto: FENA

Lijanović je rekao da je u preostalom dnevnom redu 76. sjednice dosta tačaka o kojima izvjestioci treba da budu SDP-ovi ministri.

"Dajemo još jedan rok SDP-u da do ponedjeljka do 14 sati razmotri svoj odnos prema Vladi i pridruže nam se. Ako ne dođu, nastavit ćemo mi rad", kazao je.

"Nas je imenovao predsjednik Federacije uz saglasnost potpredsjednika i ako nas on razriješi, nećemo dalje raditi", izjavio je također Lijanović odgovarajući na novinarska pitanja o tome da li su ustavni i zakoniti aktuelni potezi.

Ministar finansija Ante Krajina odgovorio je na novinarsko pitanje o tome je li u Federaciji teška i finansijska situacija kao što je politička. Finansijske prilike su teške u cijeloj Bosni i Hercegovini i da nije političkih neprilika, proizilazi iz odgovora ministra Krajine koji ne isključuje ni mogućnost kašnjenja isplata budžetskim korisnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: