Prekinuta utakmica Borac - Željo
0

FOTO+VIDEO / Lešinari kamenjem i bakljama gađali navijače Želje

Sarajevo-x.com
(Foto: Sarajevo-x.com)
Večerašnja utakmica Premijer lige BiH između banjalučkog Borca i Željezničara prekinuta je u 33. minuti, jer je došlo do navijačkih nereda!

Kako javlja reporter portala Sarajevo-x.com iz Banje Luke, neredi su počeli nakon što je na banjalučki Gradski stadion autobusima stigla druga grupa navijača iz Sarajeva.

Odmah nakon ulaska "Manijaka" na tribinu, počela su verbalna prepucavanja između domaćih i gostujućih navijača. Atmosfera je postala još napetija nakon što je u 28. minuti Adilović doveo Željezničar u vodstvo.

Navijači Borca provalili su vrata na ogradi istočne tribine i krenuli da se fizički obračunavaju sa navijačima Želje, gađajući ih kamenjem i bakljama.

Igrači su sa terena povučeni u svlačionice, a specijalci i redari su brzo reagovali, te nije došlo do direktnog kontakta navijačkih grupa.

Utakmica je prekinuta, ali su se sa tribine na kojoj su domaći navijači neprestano čule uvredljive poruke: "Ubij Turčina, pi*ke balijske..."

Uslov Željezničara da nastave susret bio je da se isprazni tribina gdje su navijači Borca, takozvani Lešinari.

Međutim, na kraju je donesena odluka da se utakmica ne nastavi, jer se ne može garantovati sigurnost igračima.

Kako saznajemo, navijači Željezničara napustili su Banju Luku nešto prije 21.00 sat pod jakom policijskom pratnjom.

Reporter iz Banje Luke izvijestio je da su neredi nastavljeni oko stadiona Borca, gdje su se domaći navijači sukobili s policijom.