Odluka Komiteta za takmičenje
0

Utakmica Borac - Željezničar registrovana rezultatom 0:3

Piše: Dalibor Bošnjak
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Komitet za takmičenje NSBiH je prekinutu utakmicu između Borca i Željezničara registrovao službenim rezultatom 0:3.

Na sjednici održanoj u utorak, Komitet za takmičenje NSBiH je donio odluku da se prekinuta utakmica između Borca i Željezničara registruje rezultatom 0:3.

Susret Borca i Željezničara je prekinut u 33. minuti zbog utrčavanja navijača Borca u teren, nakon čega su gađali kamenjem i bakljama navijače sarajevskog kluba. Ni 45 minuta nakon incidenta nisu stvoreni uslovi za igru.

Disciplinska komisija NSBiH će također donijeti odluku o kazni za Borac, koja će uslijediti zbog loše organizacije utakmice sa Željezničarom.

Povodom odluke Komiteta za takmičenje i dodjele tri boda Željezničaru, kontaktirali smo Dželaludina Muharemovića, sportskog direktora kluba sa Grbavice.

"Nakon odluke Komiteta za takmičenje se pokazalo da se dizala, da tako kažem, potpuno nepotrebna bura oko prekinute utakmice između Borca i Željezničara. Na snimcima incidenta je moguće sve vidjeti, tako da je situacija jasna. Komitet je donio ispravnu odluku vodeći se zapisnicima koje su korektno napisala službena lica na spornom susretu. Drago nam je što je ova odluka donesena danas, jer se sada možemo okrenuti nastavku prvenstva. Iskreno, mi nismo ništa drugo ni očekivali, ovo je pravedna odluka", izjavio je Muharemović za Sarajevo-x.com.

Iz Borca je najavljeno da će biti podnesena žalba na ovu odluku Komiteta za takmičenje. Banjalučani smatraju da je sudija pisao zapisnik s utakmice Borac - Željezničar pod pritiskom čelnika Željezničara, te da se zbog toga ne može uzeti u razmatranje. Njihova je želja da se susret ponovi.