Nakon utakmice Borac-Željo
0

U navijačkim neredima povrijeđena četiri policajca

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Nakon sinoćnjeg prekida fudbalske utakmice Borac - Željezničar i pražnjenja stadiona, skupina navijača “Borca“ je u dvije ulice, u neposrednoj blizini stadiona, bacanjem kamenja i komada betona nanijela tjelesne povrede četvorici policijskih službenika, oštetila dva službena i jedno privatno putničko vozilo.

Slobode su lišene slobode tri osobe i privedene u službene prostorije. Protiv njih će biti podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama u RS-u i Zakona o javnom redu i miru RS, a protiv jedne osobe i zbog počinjenog krivičnog djela napad na ovlašeno službeno lice u vršenju službene dužnosti, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka koji tvrdi da su spriječeni neredi na samoj fudbalskoj utakmici Borac - Željezničar.

Banjalučka policija tvrdi da je oko 20.20 sati došlo je do sukoba između navijačkih grupa pomenutih klubova te da je blagovremenom intervencijom Jedinice za podršku CJB Banja Luka eskalacija sukoba spriječena, navijačke skupine razdvojene, uspostavljen narušeni javni red i mir, a deset minuta kasnije navijači Željezničara su bezbjedno napustili teritoriju Grada Banja Luke.

Bez obzira što posljednjih nekoliko godina na sportskim susretima u Banjoj Luci nisu zabilježeni neredi, u skladu sa bezbjednosnom procjenom pomenutog javnog skupa banjalučka policija je angažirala dovoljan broj policijskih službenika i to: 61 uniformisani policijski službenik, 10 operativaca, tri tima Jedinice za podršku, a korištene su i dvije kamere.

Iz CJB Banja Luka oštro su osudili vandalske ispade navijačkih skupina.