Pod istim krovom
0
Laž i raja
Komentari (97)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
\"od kad Hrvat kaze rahmetli\", jaaao komedije:-))) I to je sve sto si skontao sto je Franjo napisao:-) E moj druze:-)
na tudjoj muci zaradjuje za hljeba, trujuci jadni narod nacionalizmom, a sam zna da samo lud moze biti na alijinoj strani, savjest ne dozvoljava, pogresno!!! totalno pogresno!!! niko s imalo mozga nikad nece podrzati koncept alije i njegove deklaracije, za cim je on krenuo, pa kad je izvisio, sad zavidi svima!!!
Njofra, jesi obratio paznju na opis likova kao sto su Pasa, Truman, Njego itd, ? Dje si ti u toj prici? Nema te... Pasa spasava Njegu, samara vojnike Armije BIH prijeratne konobare i marginalce. Vidis \"jarane\" to su sarajevska raja. Jer kad nakon procitane knjige pogledam \"Dolly Bell\" i Oca. Mnoge stvari su mi jasnije. Zar ti mislis da ce Pasa da izda Njegu ili obrnuto, samo zato sto su se levati digli na pusku? To nikad nije bila odlika sarajevske raje, niti ce ikada da bude. Ja sam se vratio u komsiluk(na Mejtas) i ljudi moje komsije me ne pamte kao Srbina, nego kao bivseg komsiju koji je silom prilika morao da ode. Nikad to nece biti samo vas grad. Zapamti!
\"IZturci se plaho,sugavo i lijeno,ono sto nece da radi,stvara\" ...Ivo ANdric
bure plagijatu,da ne bi rata ti bi jos uvijek po carsiji trckarao za kustom i ostalim svjetski priznatim umjetnicima,ovako ti dobro dodje da najnovijim sarajlijama nozes piskarati nebuloze i stvarati sebi karijeru medju duhovnom fukarom,kusta tebe i takve ni ne poznaje a ti se slomi pisuci o njemu,jadno.
Kad cete prestat da se bavite vise sa ovim uhljupom jer ocita je istina cim o njemu pricate zanima vas sta on i misli i radi i zanimljiv vam je na kraju krajeva. Osnova psihologije . Covjek oso , izdo drzavu , nije jedini . A i nek je otiso malo je cistije nasa avlija sljama. Jednostavno da vi novinari ne spominjeta njega pocesto i takve kao sto je on ne bi se cuo i krepo bi u samoci . Ne spominjete ga vise Boga vam . Hvala by: www.luxuryhomegate.com
Ahmede, zaslužio si da ti se ovaj Yu-star natovario na kosti, iz istog ste legla.
Tržim posao, najbolje brišem komentare, garant.
Ahmede navukao si ovu budalu na sebe, tako ti i treba kad pišeš gluposti.
Bosna-Ilirski naziv kao i Dalmacija.Rijeka Bosna,Drzava Bosna,Jezik Ilirsko-Slavenski BOSANSKI jezik iz kojeg proizilaze danasnji servianski i rvacki jezik. Ne postoji ni jedan poznati geografski niti bilo koji drugi pojam koji govori o \"Srbiji\" osim latinskog -Servia sto znaci Sluganija!Prva drzava se zvala Raska i logicno je da se nacija( a nacije su se pocele stvarati u 19 vijeku) zove Raska nacija odnosno \"Rasani\"?! Ali ne u 19. vijekutrebalo je iskoristiti jedine historijske zapise gdje se spominje Sluganija a i na taj nacin i ostale NE Slavenske narode proglasiti Servianima i nametnuti im Serviansku pravoslavnu crkvu.Tako su \"nestali\" Vlasi,Bugari itd.
Sultan Murad II oženio se 1435. godine Đurđevom kćerkom, Marom, nazvanom Amarisa. To mu je bila treća supruga po redu, a postala je maćeha princu Mehmedu, budućem sultanu Mehmedu II Osvajaču /tur. El Fatih. Mehmed je 1451. godine zbacio oca s prijestolja, a svoju maćehu Maru, uz bogate darove, uptio bratu u Srbiju. Ona se u Srbiji nije dugo zadržala, pa se 1457. godine vratila u Tursku. Naselila se je u malom selu Ježevo u Sv. Gori, južno od Strumičkog jezera. Bila je okružena srpskom vlastelom i monasima. Tu je, između ostalih, razvila i živu političku djelatnost. Često je pozivana kao posrednik kod zaključivanja raznih ugovora o miru ili o nekim drugim pitanjima. Izdavane povelje pečatila je pečatom svoga pokojnog oca despota Đurđa Brankovića.Patrijarsi Carigradske patrijaršije (u čijem sastavu je od 1459. do 1557. godine bila i Pećka patrijaršija), postavljani su i smjenjivani njenim utjecajem.
U prvoj bici koju je, sedam godina nakon Kosovske novi sultan Bajazid I vodio kod Nikopolja protiv zapadnih križarskih vojni, pod zapovjedništvom ugarskog/mađarskog kralja Sigismunda (poznatog kao Žigmund), osmanska vojska je bila pred velikim porazom. Tada je s desnog boka sultanu u pomoć pritekla srpska vojska, pod zapovjedništvom njegovog šure despota Stefana Lazarevića. U odlučnoj bici, koja se odigrala 28. rujna/septembra 1396. godine, Osmanlije su poraz pretvorili u pobjedu i hametice porazili križarsku vojsku. Tako je šura spasio svoga zeta a krscanska vojska se,poslije ovog poraza, nije mogla oporaviti narednih 300 godina.
Udaja Olivere za sultana Bajazida (serviansko-turska ljubav-1 dio) Šest mjeseci nakon Kosovske bitke, Lazareva udova kneginja Milica (u legendama unaprijeđena u caricu), po savetu patrijarha i celoga sabora sveštenih lica i celoga sveštenstva, dala je pristanak da se njena kćerka Olivera uda za sultana Bajazida I. Tako su sultan Murad I i despot Lazar Hrabrenović pod zemljom postali prijatelji, a na zemlji je kneginja Milica postala punica sina čovjeka koji je izdao naredbu o smaknuću njenog muža, a Oliverin brat, novi despot Stefan Lazarević, šura sultana Bajazida. Bajazid i Olivera izrodili su tri sina: Sulejmana, Isu i Mehmeda
Jeste li znali? Da se prva pravoslavna crkva u BiH dize tek kada su Osmanlije zauzele Bosnu! Da servianska pravoslavna crkva u Bosni postoji tek od 1920. godine!
Jeste li znali? Da je vise Serviana-sluga bilo u Osmanskoj vojsci nego u Bosansko-Albanskoj vojsci koja je docekala Osmaije i Serviane -sluge na Kosovu! Da se vecina Servianskog plemstva naklonila Sultanu poslije Bitke na Marici! Da je Sultan Sulejman Velicanstveni u cast Serviana -sluga i njihovog doprinosa sirenja Osmanskog carstva na Madjarsku i zauzimanje Vojvodine,obnovio Hatiserifom davno propalu serviansku pravoslavnu crkvu i pecku patrijarsiju
the greeks and romans did not teach the slavs christianity-thats a lie--the bulgars were christian before boris khan----boris khan made the south bulgars into greek byzantine christians--it was not easy---there was fighting long ago and there is fighting today also------the slavs were christians before the romans and greeks--before the catholic and orthodox church go to them--this is the sdame with the history of albaniaks ----when the turks invaded europe---the bosniaks and albaniaks and other people who resisted the catholic and orthodox forces--turned to islam for help-and in islam they found one god and jesus as a man same like the old true way of christianity-
secret history you dont know--- bosniak people and serb slavs and croat slavs were christians--they believed in one god and accepted jesus was a man--and then the eastern south slavs were infected by eastern rome known as constantinople or byzantium--ruled by the greeks and the western south slavs were infected by the catholics of western rome and the romans --the bosniaks were in the middle and stayed to the original form of christianity---the bosniaks and croats and serbs were united before the greeks and romans divided them--