{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lagumdžija u odvojenim razgovorima s britanskim i turskim ambasadorom

F
23.12.2010. u 17:44
0
15
Lagumdžija u odvojenim razgovorima s britanskim i turskim ambasadorom
0
Lagumdžija u odvojenim razgovorima s britanskim i turskim ambasadorom
Zlatko Lagumdžija
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija sastao se, u odvojenim susretima u Sarajevu, s ambasadorom Velike Britanije Michaelom Tathamom i ambasadorom Republike Turske Vefahanom Ocakom.
Predsjednik SDP-a je upoznao ambasadore s programskom platformom ''Osnove za formiranje vlasti u FBiH i platforma zajedničkog nastupa u institucijama BiH u mandatnom periodu 2010-2014'', te naglasio da je ova platforma otvorena i za druge političke subjekte u BiH, posebno HDZ 1990, čiji su politički stavovi gotovo potpuno sadržani u ovoj programskoj platformi.

Lagumdžija je rekao da potpisnici ove platforme nemaju neprijatelje u bilo kojoj drugoj političkoj partiji u zemlji, nego samo u stanju u kojem se Bosna i Hercegovina danas nalazi.

Zato ovaj dokument i sadrži najvažnije probleme koji se trebaju i moraju rješavati, saopćeno je danas iz Centra za informiranje SDP-a.

Lagumdžija je iskazao zadovoljstvo činjenicom da se prvi put u poslijeratnoj BiH pružila šansa za formiranje vlasti čiji je temelj precizno definiran program, a ne raspodjela ministarskih fotelja.

U tom kontekstu, Lagumdžija je sagovornike informirao da SDP neće učestvovati na sastancima bez dnevnog reda i platforme koje organiziraju predstavnici tzv. ekskluzivnih nacionalnih blokova.

Zahvalio je na podršci koju Velika Britanija i Republika Turska daju formiranju vlasti, a koja će od BiH napraviti funkcionalnu državu, koja će biti u stanju ispuniti zahtjeve za EU i NATO integracije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: