|

Turska daje punu podršku putu BiH ka EU i NATO-u

Turska daje punu podršku putu BiH ka EU i NATO-u
0
F
FENA
24.1.2011. u 18:28
1
komentara
0

dijeljenja
Turska daje punu podršku putu BiH ka EU i NATO-u Zlatko Lagumdžija
Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Zlatko Lagumdžija sastao se danas u Sarajevu s ambasadorom Republike Turske u BiH Vefahanom Ocakom.
Ambasador Ocak je još jednom naglasio punu podršku Republike Turske formiranju parlamentarne većine koja će kroz reforme BiH uvesti u NATO i Evropsku uniju, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

Ocak je izrazio čvrste namjere njegove zemlje da se u narednom periodu ostvari značajnija ekonomska i politička saradnja između prijateljskih država.

Predsjednik SDP-a je iskazao spremnost za formiranje vlasti na temelju programa promjena za BiH, a s krajnjim ciljem konačne uspostave države po mjeri svakog čovjeka.

On je podcrtao želju SDP-a da buduća vlast u BiH bude refleksija volje građana.

Iskazao je također zadovoljstvo činjenicom da se prvi put u poslijeratnoj BiH pružila šansa za formiranje vlasti čiji je temelj precizno definiran program, a ne raspodjela ministarskih fotelja.

U tom kontekstu, Lagumdžija je naglasio da SDP neće učestvovati na sastancima bez dnevnog reda i programskih platformi.

Na kraju susreta je zahvalio ambasadoru na podršci Republike Turske u formiranju vlasti koja će od BiH napraviti funkcionalnu državu, u stanju da ispuni zahtjeve za EU i NATO integracije.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...