BiH
9

Lagumdžija s ambasadorima Pakistana i Malezije

FENA
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Zlatko Lagumdžija razgovarao je s ambasadorom Islamske Republike Pakistan Syedom Khalidom Amirom Jafferyjem i ambasadorom Malezije u BiH Anuarom bin Kasmanom.

Tokom razgovora s ambasadorom Jafferyjem glavne teme bile su katastrofalne poplave u BiH, kao i pripreme za održavanje međunarodne donatorske konferencije. Lagumdžija je posebno izrazio zahvalnost na promptnoj pomoći Vlade Pakistana namijenjenoj poplavljenim područjima koja je isporučena specijalnim avionom te kazao da se očekuje pomoć ove prijateljske zemlje i u predstojećoj fazi obnove i rekonstrukcije BiH.

Tokom sastanka s ambasadorom Malezije u BiH Anuarom bin Kasmanom, Lagumdžija je izrazio iskrenu zahvalnost Vladi Malezije koja je donirala novčana sredstva za područja pogođena poplavama u BiH.

Razgovarano je o katastrofalnim učincima poplava i pripremama za održavanjem međunarodne donatorske konferencije na kojoj se očekuje aktivno učešće Malezije.

Lagumdžija je informirao ambasadora da je BiH uradila precizne izvještaje o procjeni nastalih nakon poplava u skladu s najboljim međunarodnim standardima, saopćio je Ured za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.