BiH
0

Lagumdžija - Moore: Formirati vlast oko paketa reformi

FENA
Moore i Lagumdžija
Moore i Lagumdžija
Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) Zlatko Lagumdžija u četvrtak se u Sarajevu sastao s Roderickom Mooreom, zamjenikom visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Lagumdžija je sagovornika upoznao o ishodu posljednjih razgovora s predsjednicima HDZBiH i SDA o formiranju Vijeća ministara BiH.

Još jednom je istaknuto da će SDPBiH u potpunosti biti konstruktivan i stabilizirajući faktor te da će dati puni doprinos da se ovaj proces što prije okonča.

On je naglasio da je SDP spreman i na formiranje široke koalicije, ako bi cilj te koalicije bio usvajanje ključnih ustavnih promjena i uvođenje korjenitih reformi u dosadašnji način rada državnog nivoa vlasti.

Ambasador Moore je zahvalio za pozitivan odnos i afirmativnu ulogu predstavnika SDP-a BiH u rješavanju problema uspostave vlasti u Srednjobosanskom kantonu.

Sagovornici su se složili da je potrebno što je prije moguće formirati vlast oko konkretnog paketa reformi koji će od BiH napraviti snažniju državu, odnosno državu koja će biti u stanju brže ispunjavati uvjete za NATO i EU integracije, saopćeno je iz Centra za informiranje SDP-a BiH.