{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


FOTO
/
Kyoto zahvalio Sarajevu na podršci nakon katastrofe

S
Sarajevo-x.com
13.3.2012. u 11:10
0
36
Kyoto zahvalio Sarajevu na podršci nakon katastrofe
0
Gradonačelnik Kyota Daisaku Kadokawa je uputio pismo zahvalnosti gradonačelniku Sarajeva Aliji Behmenu za pomoć i podršku nakon prošlogodišnje katastrofe izazvane razornim zemljotresom i cunamijem.
Kyoto
Kyoto

"Skoro godina dana je prošla od nezapamćenog zemljotresa koji je pogodio istočni Japan, nakon kojeg je uslijedio ogromni cunami i nesreća u nuklearnoj elektrani 11. marta 2011. Molimo primite izraze naše duboke zahvalnosti za srdačno pismo i ljubaznosti koju ste nam ukazali vi i vaša zemlja tokom ovog teškog perioda“, navodi se u pismu gradonačelnika Kyota, grada koji je sjedište Lige historijskih gradova čiji je član i Grad Sarajevo od 2009. godine.

Gradonačelnik Kyota u svom pismu nadalje podsjeća da Grad Kyoto i ostatak Japana ulažu zajedničke napore u obnovu pogođenih područja. "Međutim, efekt katastrofe se proširio u svaki kutak Japana. Kyoto je pogođen velikim padom broja turista, pogotovo stranih. U ovim teškim vremenima, želimo doprinijeti oporavku Japana i iz Kyota razveseliti čitavu zemlju primajući što veći broj stranih turista.


Na sreću, Kyoto nije bio direktno pogođen katastrofom i grad funkcionira prilično normalno, građani žive na isti način kao i prije. Provjeravamo ispravnost svake namirnice, od vode za piće do poljoprivrednih i morskih proizvoda tako da se posjetitelji mogu osjećati sigurnim tokom svog boravka u Kyotu“, navodi se u pismu.

S tim ciljem gradonačelnik Kyota je odlučio formirati web-stranicu na više jezika, fokusiranu na sigurnost Kyota www.citykyoto.jp.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: