Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Spas je u Improvizaciji! treba loziti stare gume,namjestaj, ugalj ali BANOVICKI, i voziti vozila Euro 1,2 i slusati Zvezde Granda
A Parovi?
Hoće li tužilaštvo prozvati odgovorne za izdavanje građevinskih dozvola unazad 15 godina? Ko je smio potpisati dozvolu da se raskopaju parkovi na raskrsnici Otoka i dignu zgrade? Trebalo bi da ima potpis negdje u papirima! Za šta služi tužilaštvo u ovoj državi?
Sad je situacija bolja a juce nije pa sutra gora pa prekosutra bolja,ma koga vi lazete, uvjek je bilo smoga u Sarajevu i prije rata.
Koliko se je stihijski izgradilo i naguralo zgradurina, sto u visinu sto sabijanjem na vec postojecu putnu infrastukturu a posebno uz tramvajsku liniju, cime je povecan broj vozila a adekvatno tome usporen saobracaj, a o nekim vec davno planiranim projektima, kao najnuznijim, SARAJEVSKOM ZAOBILAZNICOM, kao tranzitni put, da ona vozila koja prolaze grad pa i kamioni, nebi moralo da kroz takve guzve prolaze kroz grad i voze od semafora do semafore, da prolaze nesmetano.
Još uvijek nema masovnog pomora. ..Loži ! Može to još bolje.
dobro je to sve ... kakvi smo, dobro je .... nek samo ne puca i samo da rata ne bude .. peac brothers ..
Sarajevo je inace nezdrava sredina
Đe ona peticija da je opet potpišem? Ma neće se taj smog zahyebavati sa mnom!
Postajete dosadni sa vijestima o kvaliteti zraka
zivot u gradu donosi i mane i prednosti u svakom gradu zbog gustine naseljenosti mora biti smoga kome smeta nek ide u svoje selo i dise cisti zrak mi smo navikli i kad nam dojadi imamo svoje planine i procistimo pluca ovo sto rade je sramota i tiranija i jos smanjit temperaturu u stanovima za 2 stepena onda nek nam jos u grad sa sobom donesu zaprezna kola i bice sarajevo ko njihov rodni kraj
potušite te se svi .ebo vas komšić
U Indiji i Kini postoje inovacije da kamionima na kojima se nalaze veliki ventilatori, filteri topovi koji čiste i zrak, kruže gradom.
Otkako koriste obje su postale čiste države?
previse galame no oko cega http://aqicn.org/map/#@g/44.3228/16.0785/7z
a da si juče otvarao tu mapu, vidio bi za Sarajevo kakva je bia boja.
Juče gledam na stranici: http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovina/sarajevo/otoka/ i piše oko 100 za PM2.5, a kod američke ambasade piše da ke tri puta više, ali onda pročitam da jedino nove podatke daje USA ambasada, a za ove naše stanice piše: Last Update: 1 months ago, on Friday, October 26 2018. Inače ovaj parametar PM2.5 pokazuje da je "sitne prašine" nekoliko puta manje od zrna pijeska,
I sva frka se diže oko podataka za ovaj PM2.5, a ostalo sumpor, NO2 u drugom je planu. Obični filteri ne pomažu, maske i sl. Prijedlog je da gradske vlasti organizuju vikendom besplatan prevoz na Igman, Bjelašnicu, nakon ovog šoka za pluća i krvotok koji je raja pretrpila, a koji je bio ovih dana.
"nezdrav za osjetljive kategorije"?! Pa tu su 99%... nego šta veli munira ima li tude kaka genocida?! aaa???