Humanitarni bazar
15

Kupovinom kolača i rukotvorina Tuzlaci pružili podršku narodu Palestine

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
(Foto: A. K./Klix.ba)
Na tuzlanskom Trgu slobode danas je održan humanitarni bazar, a kupovinom kolača i rukotvorina brojni građani pružili su podršku narodu Palestine. Riječ je o drugom događaju humanitarnog karaktera koji se usmjerava za agresijom zahvaćene stanovnike.

Omladinski krug Medžlisa Islamske zajednice u Tuzli danas je na Trgu slobode u tom gradu organiziraju humanitarni bazar za Palestinu, uz poruku da ko spasi jednu nevinu osobu, kao da je spasio cijeli svijet.

"Motiv i cilj događaja je pokazivanje empatije prema ljudima u Palestini. Bazarom želimo pomoći ljudima koji su ovih dana u velikoj potrebi. Ovo jeste možda malo, ali nekome znači zaista mnogo. Rat koji se dešava nije samo rat jednoga područja, zemlje i države. Ovo je rat cijeloga svijeta. To je strašno i užasavajuće, a mi želimo pokazati da smo uz te ljude", kazala je za Klix.ba Minela Dohranović, članica Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice u Tuzli.

Građani Tuzle danas su imali priliku na osnovu cijene koju sami formiraju, odnosno u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima, kupiti kolače, slana jela, sokove, rukotvorine te nakit.

"Sav novac koji bude danas prikupljen u kasicama će biti proslijeđen Medžlisu Islamske zajednice u Tuzli, a koji će uz svoj prikupljeni novac izvršiti doniranje u Palestinu", dodala je Dohranović.

Prije dvije sedmice u Tuzli je održan prvi humanitarni bazar, a za svega nekoliko sati građani su donirali više od 25 hiljada konvertibilnih maraka. Novac je putem organizacije Pomozi.ba usmjeren narodu Palestine.

Još jedan humanitarni bazar u organizaciji Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice u Tuzli će biti održan u nedjelju od 12 do 14 sati u Tržnom centru Tuzlanka.