Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
bravo lipovaca samo gradite, posebno odlican posao sto je novac iskoristen od IPA fondova , a ne kao Vlada KS koja je najavila zaduzenje za 10 miliona KM
Neka nove zgrade, trebaće se negdje sudiiti ovim foteljašima
Tako je, prioriteti. Glas razuma. Svaka čast Vladi!
Bice to lepa zgrada suda Republike Zapadne Bosne kad se ukinu kantoni i federacija podeli na tri dela
Dobar potez. To ce poboljsati uslove za rad a i rezultate Kantonalnog suda.
Lipovača tebe treba klonirat! Toliko toga za kratko vrijeme! Čestitke
Kantonalni Sud?A sta je sa Kantonalnom bolnicom?
Ovo je svakako pozitivna vijest, svaka cast Lipovaci i svima ostalima koji su pomogli ljudima u nesreci.
Hoće li ovo biti kupovina zemljišta i izgradnja zgrade kao u Tuzli, gdje su prije 10 godina započeli izgradnju zgrade kantonalnog tužilaštva, a kad su vidjeli da je ne mogu završiti sad bi je prodali. Samo se pitam, možda je isti IMT model kupovine :)
Sta reci za Lipovacu,nego pravi covjek na pravom mjestu.Nadam se da ce u toj novoj zgradi ubrzo poceti da se procesuriraju i kriminalci iz SDA,sto bi bila velika prekretnica ne samo za taj Kanton,nego i za citavu drzavu.
da da, pravi kriminalac, na pravom mjestu, ko i svi ostali (da se ne misli da o drugim glavonjama od političara u ovoj državi mislim nešto bolje)
Bolnice su stvar extremne potrebe i kao takve moraju biti funkcionalne i adekvatno uređene, nažalost kod nas su objekti poprilično stari i ovako našto zaista treba da nas raduje! Trebali bi svi po principu copy-pase prepisati ovo od premijera Lipovače i Vlade USK!
Svaka nova zgrada je u interesu gradjana, posebno ako je to jedna od institucija.
A za bolnicu? Ili isčekujete da se od humanitarnih utakmica skupe novci?
Mi zbog skepticnosti koju gajimo, ne mozemo nista postici. Nije dobro sto grade sud, trebali bi bolnicu. A komentar ni nema mnogo smsla. Nije lako aplicirati za novac iz IPA fondova. EU hoce mnogo dokumentacije, i vrlo dugo i pazljivo provjeravaju sve sto predate, zato i nema mnogo projekata iz ovih fondova jer EU ne zeli raditi sa kriminalcima koji zele njihov dio od svakog slicnog projekta u BiH. Najzad, cilj IPA fondova je; izgradnja institucija za brzu tranziciju u EU (kao npr. zgrada suda) i zgrade za prekogranicnu saradnju. A kada postanete kandidat za EU tek onda daju pare za bolnice i sl. I sad odgovor na tvoja pitanja, Da, Krajisnici se nadaju da ce im zemljaci pomoci izgraditi objekt neophodan za zivot mnogih.. varaju se grdno. I evo o IPA fondovima http://europa.eu/legislation_summaries/agriculture/enlargement/e50020_en.htm
Pa izvini molim te jesu li Hamdija Lipovača i Emdžad Galijašević prisustvovali utakmici? Je l' to sud prioritet ispred bolnice kada je u pitanju ažurnost premijera usk i načelnika općine? Misliš li da oni nisu dobri para na ovom projektu? I pitaš li se da li je bilo moguće kupiti kartu i ne otići na utakmicu, jer nisu došle zvijezde svijeta pa da se isplati pogledati tekmu?