Komentari (62)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sto ........ znaci i prije skole moraju u skolu........pustite djecu na miru da budu djeca........pvm
@Dopeman Ovo se ne plaća u nekim kantonima poput Unsko-sanskog. Radi se o predškolskom obrazovanju u sklopu standardnog obrazovanja. Besmislica živa i za ovo treba na ulice.
a mi je znat koji j glupan ovo prdložio treeba zlatna statua pored vječne vatre za glupost. šta ako s meni ne sviđa ni jedan vrtić a ima ko da ga čuva jooooooooooooj glupog naroda i glupih političara kojim dajete glas.
pa ministrova firma ima lanac vrtića u gradu - kidsland. sve se uklapa
Nisu dobro napisali naslov, ne mora pohađati dijete vrtić ali mora pohađati obavezni predškolski program koji traje 2 sata sedmično, čak ne mora biti ni da se taj obavezni dio programa pohađa u vrtiću nego u školi. Zavisi šta je blize djetetu ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Po svoj prilici će ministar i sve njegovo osoblje morati da se seli iz KS. Eno vam Hrvata, Slovenaca, pa sve do Švabije čeka vas bauštel. Pa vi iz ministarstva niste nikako normalni, zapravo ste totalno blesavi. Dvije trečine mladih roditelja preživljava svaki dan, ne mjesec ili godinu. Ima da vas ganjamo po Bosni pa ako koga stignemo zna se - ajfelov most.
A gdje su vam vrtiči idioti? Mjesecima tražim mjesto !
Ovdje se ne radi o vrtićima, već o predškolskoj ustanovi, koja vjerovatno djeluje u sastavu osnovnih škola. Ovo je kiks novinara.
Mozel se platiti 500 da dijete ne ide u vrtic?
To je ono uzmi im dijete što prije i stavi ga u odgoj sistema.Kad' vidim ko sve radi u predškolskim ustanovama, rado ću dat 5 joja da mi dijete ne odgaja neka nadžidžana, do ušiju mejkapirana ubleharka s cirkoniranim noktima i rozim ajfonom u ruci.
Sve je to fino i lijepo... A kad ćete nam pokazati koliko su to naša djeca zadovoljnija, pametnija i uspješnija sa svim tim mjerama? Da vam skratim muke: -100%.
odvojte djete od majke negdje sa 6 mjeseci po zakonu to da bude, ha ja neka idu zene zaradjivat. svakako smo propalo drustvo koje parama nadoknadjuje sve.
Pa ja a da bi dobili ljekarsko mora primit vakcine koje roditelji u zapadnoj evropi mogu birati da li da ubijaju djecu sa njima ili ne... ili je i ovo teorija zavjere klixovci idiotsi
ccc dva mjeseca vrtica 500 KM, a kazna 500 KM, pa onaj ko nece , sasvim je logicno da ce platiti kaznu, zato sto ga godina dana kosta 3000 KM.. logicno (:
a ko ce ro platiti gospodo sugava. vama je lahko s par hiljada plate ali suge sugave ko ce platiti roditelju koji ima 500km plate. jel vam to palo na pamer ublehasi.
@TitoBa informiši se, primarni program se plaća, a obavezni ne plaća. Nije mi jasno kako mozete biti tako neupućeni a komentarisati.
@ČUJ TO A mozgove moral se djetetu kupit da jede da pije odjeca obuca i tako te stvarcice. Platiti izlet ili nesto slicno. Jel to sve gratis. Odakle bilo kome pravo da te primora da saljes svoje djete ako ti ne zelis. Nemozes me ubijediti da to roditelji koji rade za 500km nece osjetiti. Nmj ni pokusavati.
Samo me interesuje dali su donosioci ovakvog zakona ikad taj vrtic ocima vidjeli, vec su u tom dobu ucili kako se siba stoka i izgoni na ispasu.
"Kazniti s 500 KM" znači dati nekome 500 maraka za kaznu (valjda je trebao dobiti više, a nije jer je kažnjen). Kazniti oznosom od 500 ili kaznom od 500 KM ili platit će kaznu od 500 KM ili platit će 500 kazne, itd. itd.
al se i ti nasra momacki
@bestsince1946 Pa ja, lakše je opsovati nego skontati i ukazati na novinarsku nepismenost. Hajd' ti čekaj glasanje pa zaokruži tamo gdje ti kažu, da ne razmišljaš previše. Mogao bi dobiti moždani od razmišljanja, "nedobog".
Predškolska ustanova (obavezni program) je ekvivalentno sa vrtić?
Svake godine - ista priča. Upišeš dijete, dođeš u školu sa potvrdom, a oni ti kažu: nije trebalo. Naša škola ne traži taj dokument. Da ne pominjem kako se predškolska nastava izvodi svake druge sedmice po sat i pol.
trpaj pare vrticima....a vlasnici vrtica nisu U SDA ili SBB?? :D
deri sirotinju