Komentari (65)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Je li iko od ovih što decenijama palamude zaradio marku mimo raznih Bh. budžeta? Budžet efendije samo mlate praznu slamu za svoj šlajpek.
pozivaju se na srednjovijekovnu bosnu a odrekli sve svega radi lakseg zivota...i vjere i tradicije i imena i kulture
ne mogu da vjerujem i da se ovi uhljebi cast izuzecima javiše
Nista nas ne kosta da to sto su nam uvezli i izvezemo. To bi bio i neki prirodno uskladjen potez. 😒
Jel to opet mijenjate identitet?Pa promijenili ste ga ,cini mi se ,93 e u hollidayu zadnji put!Dobro vam je i trajo.....
"To znači da su i Srbi i Hrvati i Muslimani (Bošnjaci) izrazili svoje protivljenje velikodržavnim ambicijama iz susjedstva."---hahahhahahaahha,,,koliko vi niste normalni! Evo samo tetki lek da se odnese,,,i čim se vratimo,,,prihvatamo "bosanstvo",, :)) kakvi su ovo pusti snovi nekakvih intelektualaca,,,
Čuj da se razvija "bosanski indetitet"!! ,a hercegovački? za njega nema mesta? btw,,ovo su obične gluposti,,kakvo crno bosanstvo,,,to muslimani nek se lože na takve stvari, a Srbima i Hrvatima,,ne pada napamet,,da se odriču svog indetiteta zarad nekakvog veštačkog,,
Polako gospodo.. To je tesko postici.. prvo komunisticki nelogizam a zatim veliko susjedni nacionalizam je onemogucio to.. cinjenica da su narodi u okviru ZavnoBiHa izrazili princip ravnopravnosti (sada konstitutivnosti) i zelju za FNRJ ali prilikom stvaranja FNRJ komunisticka doktrina nelogizma nam je zabranila da etno preraste u naciju koju smo zeljeli formalnopravno. Citav period do agresije srpski narod je idoktrinisan javno ili tajno ali javno kada se Cosic pojavio.
@dzekiii10 U jutro agresije narodi (srpski i hrvatski) osim odredjenog broja pojedinaca ili grupa oduprli su se indoktrinaciji hegemonizma. Ali veliki broj se je priklinio srpskoj/hrvatskoj naciji jer su smatrali da su im maticne zemlje njihova domovina. I dalje se odrzaje ta indoktrinacija. Tesko je vratiti sada njihove osjecaje srpstva/hrvatstva ka bosanstvu. Iz BiH oni su se nacionalizirali ka Srbiji ili Hrvatskoj. Tesko je to postici..
@dzekiii10 pises gluposti ili nisi bio u bih. narodi nisu indokrinirani osim pokvarenog politickog ,kriminalnog smeca I uhljeba koji Imaju koristi!
Nisam nacionalista i ne mogu to postati, ali nikad se ne bih odrekao svoje nacionalnosti. To mi je dato po ocu, djedu, pradjedu i treba razlikovati nacionalnost od nacionalizma.
@politika.je gdje zivis???? u sumadiji!
pa sta koji racku Vi radite ... naprdjujete se ili sta .... a uz to sama ova prica daje do znanja da se bavite kontra temom jer krug, zamalo sinjska alka, i sl. je moguce samo jedan od sastavni dijelova SANU u srbiji koja radi na unistavanju identiteta BIH i jezika, znaci kako SANU naredi ovdje se radi pa i u Sarajevu..
Podrzavam
Kakvo bosanstvo? A sta cemo sa hercegovcima?
@gooUser1568441967 I ja htjedoh napisati! Smiješni su ponekad Bošnjaci. Oni misle da će se Hrvati i Srbi odreći svoje nacije, a prije 100 godina su se tako izjašnjavali. Hrvati i Srbi nisu naučili da njima vladaju muslimani.
Hrvatska je dio EU i normalno da zeli da BiH sto prije udje u EU.Ovi doktori populisti pragmaticari misle da moze doci do prekrajanja nekakvih granica.Mislim da su to price za malu djecu.Hrvati u BiH su odavno gradjani EU i kao takvi ako zele mogu otic u bilo koji dio EU prijavit prebivaliste i imat ista prava kao i domicilni stanovnik.I tako da mu je indetitet vec odredjen i jasan.Stoga ako se ovo odnosi na Bosnjake u redu nek se odrede.
Možete vi to bosnanstvo okaciti mačku o rep, to je podvala Bošnjacima, koja je doživjela krah na popisu 2013 godine.
@nemetal Kakva podvala? Zato ti Bošnjaci sad jurišaju ljestvicom napretka, ali prema dolje. Država je jedno, etnička pripadnost drugo. Dok to neshvatite, živjet ćete poput nekadašnjih plemena, samo ćete imati relativno novu tehnologiju. Ne može ti niko oduzeti identitet, vjeru, etničku pripadnost, ako ti sam ne popustiš zarad nečeg drugog. Al' valja to skontat'.
Najnoviji projekt stvaranja bosanske nacije imate kroz Komšića koji preglasava Hrvate i podržava ga Velika Britanija. Sad ćete gledat kako se Velika Britanija raspada jer je to sudbina svih velikih sila koje su ušle u Bosnu i to pokušale izvest. Doduše Bosna ostaje al se oni raspadaju. Tako je Bog odredio.
@gooUser1567859642 Rezultet svega je totalno disfunkcionalna država bez vlasti..zanima me kojem je idiotu pala na pamet ideja vezana uz Sejdu Bajramovića...taj je štetu veliku napravio svima nama..Identiteti su ovdje već formirani i besmisleno je pokušat stvarati nove ..pa ni Tito nije uspio..
Mi vazda konstatujemo. Imal iđe kakav prijedlog, plan, akcija... dosta filozofiranja. Isto ko da mi ne znamo kako nam je, pa ovi skotali za nas.
Tko god je pokušao raditi bosansku naciju taj se raspao : Austrougarska , Jugoslavija a sad i Velika Britanija. Sve velike sile koje su ušle u Bosnu sa takvom idejom doživile su vlastiti raspad. To je imperijalna ideja stranih sila koje su sve do jedna nestajale kad bi došle u Bosnu i tako šta išle izvest.