Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jos samo da ste rekli "kako" doci do tog ministarstva.Evo,ja cu reci da bi svaki nezaposleni stanovnik BIH trebao mjesecno dobijati 200 km kao socijalu.Ima li neko da se ne slaze?
Hej, nije tronožac! Ima i četvta i najbitnija noga, to su ljudski resursi - stručni predani svome poslu po svaku cijenu. 95% profesora na fakultetima je predano više politici i predavanjima na više fakulteta, te tako nemaju vremena za naučno istraživački rad i posvjećenost podizanju novih naučnika. Poznajem profesora i profesoricu sa primanjima preko 16000 KM. O nepotizmu nebih.
"Asocijacija nezavisnih intelektualaca Krug 99" > Adile izbaci jednom spisak tih tvojih "nezavisnih", pa da znamo sa kim se ima posla. Ako su ovi što se svake hefte slikaju u tom nekom prostoru, najmanje sedam - osam je zavisno, a ostali su fizički samoprisutni! Daj promiješaj malo. Malo i mlađih, pa po neka dama i tako redom. Ovako mi liči na zbor penzionera Mjesne Zajednice.
Ne može se praviti takvo nešto dok su u vlasti SDA, HDZ i SNSD. SDA od kraja rata ubija pismenost među Bošnjacima, na način da odbacuje i tjera van države stvarne intelektualce i poštenu djecu s fakultetom. Tako ubijaju bošnjačku pamet, kao jedinu prijetnju njihovoj moći. HDZ i SNSD ne zanimaju ni postojeća državna ministarstva, a ne da se trude praviti novo koje bi ujedinjavalo razjedinjeni sistem. HDZ je to pokazao preko sustava dvije-škole-pod-jednim-krovom, a Dodik preko sistema da ga zanima jedino entitet nad kojim suvereno gazduje.
Ovim fosilima mozak se pali na kurblu. U BiH prijeko je potrebno ministarstvo za uzgoj krompira, da bi gladan narod preživio, a ovo ministarstvo što oni predlažu, u zemlji gdje se ni televizori, automobili, avioni, ne proizvode, nije potrebno.
"Samo" visoko, a ništa za srednje i osnovno obrazovanje? Jel' to znači da i dalje treba prepustiti genocidnim srbima svetosavizaciju i pravoslavizaciju škola a pedoškutorima gdje god ih ima da prave dvije škole pod jednim krovom...
nema nista ni od visokog,sve je to suplja.......samo vas zaglupljuju ti intelektualci........
Konacno neko i konkretno rjesenje. ministarstvo obrazovanja na drzavnom niovu je najpotrebnije jer samo tako mozemo mjenjati obrazovni sistem u BiH. Neke struke imamo previse na birou dok je drugih nema nikako