BiH
4

Krišto očekuje prevazilaženje problema i postizanje dogovora o formiranju Vlade FBiH

SRNA
Borjana Krišto (Foto: Arhiv)
Borjana Krišto (Foto: Arhiv)
Potpredsjednica HDZ-a BiH Borjana Krišto očekuje da će stranački lideri postići dogovor o formiranju vlasti na nivou Federacije BiH.

"To su odgovorne stranke koje imaju odgovornst i kod formiranja vlasti i kod drugih poteza koje nas očekuju kada je riječ o formiranju vlasti. Vjerujem da će se naći mudrosti, razumijevanja i povjerenja da dođe do iskoraka u procesu formiranja vlasti na nivou FBiH", rekla je Krišto Srni.

Ona je navela da će narednom sastanku predstavnika HDZ-a BiH sa čelnim ljudima SDA prisustvovati predsjednik FBiH Marinko Čavara s obzirom da je riječ o federalnom nivou.

Lider DF-a Željko Komšić je juče napustio sastanak o formiranju vlasti u FBiH nakon pola sata, istakavši da više neće učestvovati u daljnjim razgovorima o ovoj temi, jer je SDA pristala na određene ustupke HDZ-u.

Komšić je tom prilikom istakao da će DF podržati formiranje "manjinske vlade" samo iz razloga da bi se došlo do formiranja Vlade FBiH.

Zamjenik predsjednika SDA Bakir Izetbegović izrazio je nadu da će se predsjednik DF Komšić predomisliti, odnosno da će se DF vratiti u koaliciju na nivou Federacije BiH, čime bi se "stabilizovali odnosi među koalicionim partnerima“.