Turisti zadovoljni ponudom
0

Kraj zimske sezone na Vlašiću, olimpijske planine pune turista

Piše: J. H.
Vlašić (Foto: www.vlasic-online.com)
Vlašić (Foto: www.vlasic-online.com)
Proteklog vikenda je završena zimska sezona na Vlašiću, dok na Bjelašnici, Igmanu i Jahorini turisti još uvijek skijaju.
Vlašić (Foto: www.vlasic-online.com)
Vlašić (Foto: www.vlasic-online.com)
Na Vlašiću je sezona bila prosječna ali, kako kaže Goran Šarić, direktor firme Vlašić Ski, bez kapitalnih ulaganja ne mogu očekivati znatno povećanje broja gostiju.

"Sezona je definitivno neuporedivo bolja od prethodne, koju ovdje praktično nismo ni imali, ali to ne znači da trebamo biti zadovoljni. Vlašić ima sve prirodne predispozicije da ukupnu ponudu podigne na mnogo viši nivo, a na nama je da to i ostvarimo. Nadam se da su vremena nekakvog sistemskog blokiranja razvoja ovog područja sada iza nas te da ćemo sada gledati isključivo naprijed. Naša investicija u sistem umjetnog zasnježivanja centralne staze ski lifta Babanovac I i II je neka vrsta početka kada su u pitanju ozbiljna unapređenja skijaške ponude, a sa njom smo dokazali i da smo sa svojim zaposlenicima i mehanizacijom u mogućnosti u izuzetno kratkom roku realizovati ovako značajne projekte", izjavio je Šarić za Babanovac.net.

Jahorina
Jahorina
Na Jahorini turisti pristižu svakog dana i u Olimpijskom centru se nadaju kako će sezona još potrajati.

"istina je da ima malo manje gostiju. Ovog vikenda, recimo, je bilo više od 3.000 gostiju, hotel Bistrica je prepun, ima dovoljno snijega, a staze su dobre", kaže Zorica Stojanović, glasnogovornica OC Jahorina.

Sezona traje i na Bjelašnici i Igmanu na kojima se skijanje odvija svakog dana.

"Dnevno skijanje se odvija svaki dan u terminu od 09:00 do 16:00 sati. Također, tu je i noćno skijanje koje se odvija pet dana u sedmici, u izmijenjenom terminu i to od 19:00 do 21:30 sati. Noćnog skijanja neće biti nedjeljom i ponedjeljkom" saopštili su iz ZOI '84.