Besplatno skijanje, besplatna hrana
0

Od vikenda počinje prava zimska sezona na planinama

Piše: E. G.
Ako ste za vikend planirali odlazak na neku od bh. olimpijskih ljepotica, toplo vam preporučujemo da to obavezno i uradite. Bit će zabavno kažu iz preduzeća ZOI'84 koje gospodari Igmanom i Bjelašnicom.
Jahorina (Foto: Olimpijski centar Jahorina)
Jahorina (Foto: Olimpijski centar Jahorina)
Na ovim planinama još uvijek nema skijanja, ali će se to promijeniti od subote, kada se i zvanično otvara zimska sezona. Inače, trenutna visina snijega u Babinom dolu je 65 centimetara, dok je u drugoj i trećoj zoni i do 80.

"U subotu u četiri sata je otvaranje zimske sezone i planiramo zaista napraviti odličnu zabavu na Bjelašnici. Skijanje će nakon otvaranja biti besplatno taj dan, ali i u večernjem terminu. Ovih dana dogovaramo i sa ugostiteljima da se za posjetioce pripremi besplatna hrana i piće. Ono što će dodatno zagrijati atmosferu je zasigurno i nastup grupa Sar e Roma i Erogene zone, a tu je i bend AKA-demija", rekla je za Sarajevo-x.com Muamera Šehić, glasnogovornica ZOI'84.

Ni na Jahorni još uvijek nije počela sezona skijanja, ali se u tamošnjem Olimpijskom centru također nadaju da će početi za vikend.

"Trenutna visina snijega na Jahorini je 25 centimetara. Za sada ima gostiju šetača. Atmosfera je dobra i nadamo se da će od vikenda početi prava zimska sezona. Podsjećamo još jednom da je proradila autobuska linija Sarajevo - Jahorina", rekla nam je Zorica Stojanović, PR Olimpijskog centra Jahorina.