Komentari (243)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Danas nam je divan dan, našem gradu rođendan. Sarajevo je bilo, ostalo i biti će dragulj Balkana.. Sretan rođendan rođeni!
@IPretobom Ti pomješo Kazane na Trebeviću i bošnje sa komunistima.
Dan oslobodjenja od fasizma!!! Rodjendan??? Nebi rekao!(Nek je sretan)!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Djabe spominjanje hrvata, srba i ostalih...Sarajevo je danas muslimanski grad kao sto je Siroki hrvatski ili BL srpski...ove floskule da je svacije ali svatko sa te 3 strane je potajno sretan sto "njegovi" cine +95% gradjana tog mjesta...izgubljen je duh koji je samo u sistemu yuge funkcionirao i to izgubljen nepovratno
Oprosti, ali Široki nije postao Hrvatski od 91 već po popisu iz 1971 hrvati čone 99,8% stanovništva.
...otužna je sarajevo danas islamska sredina, bez pretjerivanja!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Sretan rođendan!
Nazvati ulazak partizana "oslobođenjem" je nonsens, više priliči početak jarma komunističko-srbočetničke diktature. Što su 6. aprila 1945 "proslavili" pogubljenjem 7.000 bošnjačkih i hrvatskih civila, po spisku koji je odobrio Vladimir Perić tzv. Valter
Iako se suti, tacno je da su pobili nevine, ljude koji su bili u gradu, ljude koji su se brinuli o porodicama, mladice..Svi su se morali prijaviti u komandu, i svi oni prvi, potrpani u kamione i pobijeni na Zlatistu. Da li j bilo spiska to ne znam, ali su ih po prijavljivanju sabirali i sve pobili. Isto tako, po gradu su hapsili muskarce, mladice i odvodili ih. Znam to iz prve ruke od mog rahmetli dede koji je tada imao 17 godina. I jos oni objeseni na Marindvoru ko ih je objesio? Oslobodioci ?
@esmaseh O tome je 2011 na naučnom skupu u organizaciji Mladih Muslimana ( http://www.mm.co.ba/index.php/bs/pocetna-2/80-bosanski/udruzenje-danas/kulturno-edukativni-rad?start=63 ) predstavljen rad: Nihad Halilbegović: ''Masovne likvidacije i masovne grobnice u Sarajevu 1945. - 1949. godina''. Halilbegović, inače tokom cijelog trajanja rata u BiH Sekretar odbrane Grada Sarajeva (prije rata sakrio dokumentaciju, da se naši mladići ne bi mobilizovali u JNA) istražio je dosta masovnih grobnica
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zajednickim naporom Srba , Hrvata i Muslimana oslobođeno Sarajevo ha ha ha ha. Valjda ove koji su bili u NDH formacijama, a od aprila 1945. godine u partizanima racunaju u to.
Hahahahaaaa,govna maloumna!Sami ste se u svoje laži upetljali . U antifašističkoj borbi od 1941 do 1945. godine, 10.961 građana Sarajeva dalo je svoje živote. Stradalo je 412 Bošnjaka-muslimana, 106 Hrvata, 7.092 Jevreja, 1427 Srba, te 16 Crnogoraca, jedan Makedonac, pet Slovenaca i 12 ostalih. 412 muslimana te 1427 Srba,živote dalo za oslobođenje Sarajeva a vi danas trujete i ložite djecu pričama o "agresiji i opsadi"! Jadovi jadni,više vas je do sada izginulu u Siriji za Isis nego protiv fašis
đe li je alija bio kad su partizani ulazili?
@kupo de su partizani bili kad je Alija stao na celo drzave koju su svi vec otpisali ? Ne moras biti istog politickog opredjeljenja, ali pokazi postovanje prema covjeku koji je realno najzasluzniji sto mi danas imamo svoju reprezentaciju u kojoj ima mjesta za svakog ko hoce i zasluzuje da bude u njoj i sto se svako ima pravo izjasniti kako hoce. Lahko je poslije bitke biti general..
mijenjo oznaku na kapi.
Ja bih sve dao da smo danas barem 1% pod tom okupacijom ...
Nije rodjendan nego dan grada...rodjendan je valjda kad se neko rodi ili nastane...Sarajevo je nastalo 1507 na drugi datum...prema tome Sretan Dan Grada...
Pricaj Bosno ma gdje god budes tekla, o ljepotama Seher Sarajeva... Sretan roden dan Sarajevo, iz Zenice
*rodendan
Na današnji dan prije 71 godinu, Sarajevo se, mislili smo, konačno oslobodilo svih dotadašnjih okupatora. Nepunih 50 godina slobode i prosperiteta u Socijalističkoj Republici BiH je dokaz da su Bosanci svoji na svome. Danas je opet grad u rukama onih koji su ga vijekovima napadali i osvajali, jer malo je Bosanaca u Sarajevu da bi mogli reći da je slobodan.
Za mene neocekivan broj minusa na komentare u kojima se osjeti neka ljubav ili privrženost Sarajevu...evo jos jedan pa pucajte Za one bolesne nacionaliste...poglabajte ga Za one iskompleksirane...poglabajte ga 3 puta Za stanovnike Sarajeva, prijeratne i poslijeratne, govorimo nije Sarajevo sto je nekad bilo, drugi ljudi su tu itd...govorite o društvu kao da ne cinite dio istog... Dio smo njega, ako mi znamo kako treba...radimo tako...i Sarajevo ce biti. Da li se zaista Sarajevo toliko promjenilo koliko pricate, dolaskom "nekih" ili pustanjem mozga na pasu "starih"?
ne rise
Ti si od ovih sto ga tri puta glabaju 😅😅😅 bijedo jedna
Ljubavi moja
Fasizam je za Bosnjake bio izuzetno povoljan za razliku od srbokomunizma. Bosnjaci su jedno od najcistijih arijevskih plemena. Iranska arijevska krv.
@bejbi ...kaže erdogan neki dan da su turci i čerkezi... i... bošnjaci!? zar su bošnje toliko uznapredovale?!
U sunce ti zarko koliko je izginulo hrvata i muslimana cak petsto za pet godina okupacije. Znaci jesu se borili ali na fasistickoj strani.
Jebi ga, izgleda da su Srbi višestruko ginuli. Malo ko četnici, malo ko partizani, malo ko neopredjeljeni, malo ko onako usput... Kao i u svakoj maloj zemlji, svi pate od krize identiteta.
@RAMMSTEIN A ne ne mili, zna se dobro ko pati od krize i ko je mjenjao identitet više puta. A da su izginule cetnike niko nije brojao tako da nema tačne evidencije.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Mislim da bi umjesto prepucavanja korisnije bilo da se odete pokloniti i svako na svoj način odate počast svim pripadnicima NOB-a i pripadnicima Armije BiH, ali i svim ubijenim civilima u toku agresije od 1922. god do 1995. god, a posebno djeci (Veliki park, mezarje Kovači, groblje Lav itd). Možete li se bar na današnji dan suzdržati od "izliva" frustracija preko komentara i odati počast onima koji su svoje živote položili da bi mi danas ostali živi?