Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zamisli vjezbu Belgija - Kongo, ko poznaje povijest zna o cemu pricam.
Znam o cemu pricas ali ne treba stvarno jednu obicnu vjezbu politizirati koja nece nista promijeniti Sto se tice BiH vec je iz partnerskih razloga.Ono Sto je bilo najvazniji jeste ova vjezba sa amerikancima jer to je dovoljan dokaz ko napadne na Suverenitet BiH tu je Amerika garant i vojni saveznik, a niko u regionu se ne moze suprotstaviti sili Amerike.
@supersmart o genocidu kralja Leopolda II nad Kongom koji je ubio oko 10 miliona ljudi a pored toga dovodio je u Belgiju djecu iz Konga koju je stavljao u kaveze da bi gospoda mogla da obilazi i hrani male crnce kao da su zivotinje.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Vježbe Mini Schengena
Pojma nemaš. Cuj tebi je ok.
Jak vojni strucnjak u pm..prvo, Srbija nikad nece uci u NATO iz.mnogo razloga..ne samo sto je NATO jedna agresivna i agresorska alijansa vec i zato sto je parlament Srbije usvojio obavezujucu rezoluciju o vojnoj neutralnosti. Dakle, 'strucnjak' prica nebuloze. Drugo, ova vezba ce.biti sa znatno sofisticiranijim naoruzanjem od brzog odgovora 21 gde se gadjalo iz licnog naoruzanja i radio desant iz transportnih helikoptera
Iz pouzdanih izvora saznajem da na Manjacu dolaze: desantno-jurisni Mi-35M, transportno-borbeni Mi-17V-5, izvidjacko-borbene bespilotne letilice CH-92A, hibridni PVO Pancir S1E, IFV Lazar 3 a mozda bude i jedno veliko iznenadjence..ukoliko stigne u Srbiju do pocetka vezbe. Radi se o jednom strateskom PVO sistemu iz prijateljske zemlje...
Srbija ce uci u NATO prije nas, ceka se samo pravi trenutak.
Čemu dislajkovi, čovjek rekao istinu.
Mozete vi ovde da se mrzite i kmecite ali sama vezba ce proci bez ikakvih problema izmedju vojnika Bih i Srbije.
Ako se mene pita, nemamo mi sta vjezbati sa agresorima.
Sta rec kakvu posluku porat?
Treba sarađivati. Možda smo bili loši pod istim krovom ali zato možemo biti odlične komšije. Nikad od tuđina koristi. A ovi što se lože na NATO i USA, neka pokažu tačno koga su takvi usrećili.
ma ja...ako nas napadnu rusi i srbi sa natom smo, ako nas napadne nato sa srbima i rusima smo,štelimo se i sa jednim i sa drugim...ala josip broz tito politika....
Sad je pitanje sta je teze...gledati Srbima NATO vojnike u BiH ili Bosnjacima vojnike Republike Srbije u BiH
Brigadir Alija je novi ministar MO BiH ako ga Bošnjaci budu davali. Legenda i vojnički najpismeniji u BiH.
ova vezba se zove brzi odgovor na brzi odgovor 2021.nije sto je moja ali VS je skoro izvela vezbu sa 8000 ljudi,tenkovi,avijacija,dronovi(rusi a i druge sile vec razvijaju dronove koji ce u vazduhu unistavati napadacke dronove) a mi razvijamo nas dron pegaz kinezi su nam dali tehnologiju.30 tenkova od rusa su nesto najbolje u regionu ne racunajuci grcku.porasle su plate,budzet za VS i ona postaje sto treba da bude.respektabilna vojna sila koja bi pojela agresore okolne za 72h.
Meni se čini da je zastava kod njega okrenuta naopako. Kako mu omda vjerovati išta drugo? :))
srbi upoznaju teren prije no što se stalno nastane u autonomnoj zapadnoj srbiji
Nato na Manjci-Bosna u Nato Srbija na Manjaci-Bosna u Srbiji?
Koliko je meni poznato, zadnju veliku vježbu sa Srbijom smo imali '92. I dugo je trajala. Tako da ovo i nije nešto. Nepotrebno, bacanje para ili prašine u oči.