Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kovačević kaže: "Evropski sud traži od vlasti Bosne i Hercegovine da obave neophodne ustavne reforme kako bi svi građani imali jednakost u svojim pravima.". Ovo je najbitnije. Uskoro dolazi novi ustav a fašisti nek cmizdre.
@BosniacumLilium možda dolazi, ali uz dogovor konstitutivnih naroda.
@Petak Koče sve stranke koje su ili imaju potencijal da dođu na vlast sa trenutnim ustavom koji im omogućava da uhljebe stotine svojih članova na razne nepotrebne funkcije koje ne bi ni postojale da imamo građanski ustav. Još im narod dozvoljava da se sve to radi a moraju plaćati ogromne poreze da se finansira dvjestotinjak ministara, 14 parlamenata itd. Ukidanjem entiteta i kantona uštedili bismo stotine miliona € godišnje koji završavaju u džepovima uhljeba.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Bogami gledam Hrvatska i njihova sva politička garnitura opasno stali na stranu Dodika. Ipak oni imaju uticaj u EU. Ko ne vjeruje neka pogleda emisije povodom Dodikovog gostovanja u Hr. I izgleda da su nakon dugog vremena odlučili da stvari uzmu u svoje ruke.
@TikaTakaTikaTaka Kao i uvijek ista prica Milosevic-Tudjman i njihovi nasljednici. Nista novo. Uzeli su oni onu stvar u ruke.
PRAVAISTINA2 Pa kako bolan misliš da se ostvare Sejdine i Baketove zamisli o promjeni ustava. Pa nije niko lud da će pristati na to da postane rob. Ustav se može promijeniti dogovorom i ratom. Za dogovor nema šanse a ratom još manje.
Zašto su Bosanci u Bosni svrstani u manjinu,''ostale''ili su i Bosanci konstituenti,a sigurno da jesu...Bez Bosanaca nema Bosne.
Eto ti prevede Dejtonski sporazum nakon 25 godina. Zeljko je čudo. 100% je i Čedo ovo prevodio.
@Vikler Gdje pise kako je covjek rekao da je bilo sta preveo, osim da Dejton nije preveden od onih koji si trebali.
Ovaj pametniji od Ustavnog suda.Valjda ustavni sud tumaci ustav a ne DF strucnjaci.
Imaju li ovi savjetnici svoje savjetnike pa da se i oni oglase . Jadi moji koliko ima ovih uhljebaša .25 godina poslije Dejtona oni laprdaju šta piše u sporazumu , šta je ko rekao , šta je ko mislio . A u stvari sve se to namjerno radi jer oni samo tako mogu opstati Radi se o ratnim profiterima sa sve tri strane koji imaju samo jedan cilj - sačuvati svoje pozicije i napljačkanu imovinu .
Ovi pokušavaju "prijevodom" da izbrišu narode u BiH.
Kao pridjev, razlika između konstitutivnog i konstituentnog je da je konstitutivnost imati moć ili autoritet da konstituiše, uspostavi ili donese nešto dok je konstituent deo ili komponenta cjeline.“ Dakle u originalnoj verziji pise KONSTITENTNI A NE KONSTITUTIVNI. 3 UZP-A LAZU GRADJANE.
Zašto su Bosanci u Bosni svrstani u manjinu,''ostale''ili su i Bosanci konstituenti,a sigurno da jesu...Bez Bosanaca nema Bosne.
daj, ja cu prevest' 30 god mucite ovu drzavu niste u stanju prevest' okvirni sporazum po kojem se kroji sudbina haman 4 mil ljudi. Sposobni ste svi nema sta.
Bosnjaci se boje tri kantona i svatko svoj proračun i zakone,poreze,jer bi se tafmd vidheli koliko su sami nesposobni . Ista stvar i sa Mini Shengenom. Albanija i Kosovo se be boje vec su to vifjeli kao dobru sansu. Bosnjaci se ustrtarili da se ne vidi koliko neaju blagog pojma. He-he
Halo prevodilac sta kazu ovo za Bosnu, kazu da one peskire iz kupatila svi vratimo, nema smisla....
kad smo kod Aneksa, samo bih da kazem da nigdje losije trave nema ko na aneksu, fuj
Tri kantona,svatko svoj proracun,poreze,zakone,policiju,skupstinu. Samo zajednicka vojska i monetarna politika. Cvrdta konfederacija. Nitko nikome tada nece biti kriv za ništa.
@Fggurrzu57888 To jest tri entiteta. Potpisujem
Osnivni,početni,temeljni narodi. Srbi nisu osnivni narod u RH. Oni su dosli. Hrvati u BIH nisu dosli iz Varazdina i Splita zivjeti u BIH,vec su tamo bili. Kotačic povijesti je prevagnuo da se nađu na tim dielovima,odvojeni od matice Hrvatske.
Dokle će te lagati sami sebe?? Europski sud je rekao da se mora Sejdiću i Finciju osigurati da lože biti biram... A Ustavni sud Bih je rekao da ne može netko predstavljati Hrvate a nema legitimitet tog naroda. RJEŠENJE:Sejdiću dati da se kandidira a ako ga izaberu Hrvati nek ih predstavlja. KAO I SEJDO Komšić...... Što on ne i predstavljao Bošnjake ako je to volja naroda?