Kupovina "istine"
95

Košarac novinaru RTRS-a navodno obećao 100 KM za prilog o Pandurević, naložio "udaranje" na Ivanića i Mektića

Klix.ba
Aleksandra Pandurević, zastupnica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine ispred Srpske demokratske stranke, objavila je screenshotove navodne prepiske svog kolege iz SNSD-a Staše Košarca i nepoznatog novinara na RTRS-u. Predmet dopisivanja – uređivanje priloga o Pandurević, Mladenu Ivaniću i Draganu Mektiću.

"Kako Košarac pakuje priloge RTRS-a o Ivaniću, Mektiću i meni za 100 KM. Košarac je takav kakav je, ali ne zaboravite da RTRS pripada i vama", napisala je Pandurević na svom Twitter profilu.

Kako tvrdi, informaciju odnosno screenshotove je dobila iz samog RTRS-a.

"Čestiti ljudi sa RTRS-a večeras me obavijestiše da Klošarac novinaru nudi 100 KM da smisli priču za mene i udari“, napisala je zastupnica između ostalog.

U navodnoj prepisci se vidi kako Košarac nalaže nepoznatoj osobi da se "jače udara" i "pritišće" u kritičkim prilozima usmjerenih ka članu Predsjedništva iz RS-a Mladenu Ivaniću i ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću.

Također, nepoznatoj osobi nalaže da "prođe informacija" o prodatoj šumi kod Tarčina koja je bila u vlasništvu Aleksandre Pandurević, naglašavajući kako nije bitno da li je istina ili ne. Priča je trebala biti dokaz da je SDA "valjala" Pandurević s obzirom na novac koji je vjerovatno dobila prilikom eksproprijacije.

Zastupnica je kasnije na svom Twitteru kazala kako je tada na vlasti bila Socijaldemokratska partija i da riječ o njenoj njivi koja se našla na trasi autoputa Sarajevo – Mostar i koja je morala biti izuzeta, odnosno prodata.