Komentari (78)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema nigdje oficijalne statistike po opstinama, po broju stanovnika, broju zarazenih, umrlih itd Mi smo zesca banana drzava.
@gazdaa ma ima vjerovatno u zavodima i institucijama, ali ne daj boze da novinar makne guzicu.
Nije glupost rekao onaj poglavica je Sandjaka:"Otkako se maske nosaju, broj oboljelih je u porastu".
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Politicari dragi. Ima i naredbi mimo policijskog sata. Vi ste DUZNI i OBAVEZNI brinuti o gradjanima tokom PANDEMIJE. Ovo sto vi PREPORUCUJETE se radi i MIMO PANDEMIJE. Dakle, pranje ruku, ne diranje lica i opcenito licna higijena je nesto sto je obaveza stanovnista i ide na vlastitu odgovornost. Medjutim, u toku pandemije ovo pobrojano je VASA OBAVEZA jer je u pitanju DRUSTVENO DOBRO. Jeste shvatili?
@KattKoppi da li ti stvarno postavljas pitanja i dajes savjete politicarima na klix komentaru? Pa nije ni cudo sto smo ovoliko dno hahahah
Jučer je objavljena ključna vijest da je broj umrlih u fbih za 1000 manji nego u istom razdoblju u predhodne dvije godine. Svaka dalja priča o koroni pada u vodu
Gledaj lijepih zena
ja bih ovu stariju plavu damu sa maskom
Ne zelim biti retaridran sa ovom izjavom ali zasto nije transparentno ko je zarazena. Znaci da se kazu imena osoba,razumijem da bi ta osoba bila stigmatizirana i obilježena ali to je za sveopće dobro
Nista maske
Kaje nedostaje svega u Z. Ustanovama. Pa kako neće. Smjenjuje te se lopovi na čelu svega. I sad Seka maline a sé bavi. Mora da fali. Fadil jazavac 3 kćerke po 10 miliona.
Jel tolika propast da se uvede zabrana rada lokala nakon 20 sati? Pa to su glavne lokacije sirenja zaraze. Pogledajte sta se desava u centru sarajeva svaku noc. Nargilhane su pune kafici puni. Mladi koji su uglavnom asimptomaticni raznose na sve strane
I onda se čudite što vam EU stavlja restrikcije na putovanja! Po Hrvatskoj pljuju kao da je ona kriva za stanje u BIH.
Hajdemo obiljeziti dan bez k-virusa u medijima. Vidjecete da je ZIVOT lijep.
Gdje nema drzave nema ni mjera a ni pomoci nadleznih u potrebnoj mjeri. To je nama nasa samostalnost dala.
Znači ovako: tačno 10% je na bolničkom liječenju, od čega će možda 2-3 (nažalost velikom većinom ljudi starije dobi) umrijeti. Što implicira da je smrtnost 2-3%, prije da kažemo 2% jer ne treba zaboraviti koliko još ima netestiranih asimptomatskih slučajeva. I zbog 2% smrtnosti treba ovakav članak i konstantnu frku praviti?
@EA94 I pritom je 6000 slučajeva na 3 miliona stanovnika 0,2% države. A po novinskim člancima ispada kao da je 10% države zaraženo.
@EA94 sve je lijepo dok se neko bliznji ne nadje u tih 2%
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
nista novinari neznaju voditi svoj posao
Pušite k.... i vi i korona. pustite nas da živimo. ako ne umremo od korone, umrjet ćemo od psihiloskog zlostavljanja i bijede.
kaže: "...u Federaciji BiH je registrovano 178 smrtnih slučajeva koji se dovode u vezu s koronavirusom, 183 u Republici Srpskoj i 12 u Brčkom." Zbir je 373. Na naslovnoj strani klixa broj umrlih stoji da je 335. To je 38 umrlih razlike. Pa zar ste toliko nesposobni novinari???
"oscilacije potvrđenih slučajeva, što je uslovljeno dinamikom rada laboratorija." Nije samo na pocetku pandemije broj novo zarazenih oscilira nego i danas to je isto slucaj nakon vise od 5 mjeseci pojave prvog slucaja. Zdravstvene institucije ne rade svoj posao i drzava otkazala.