Komentari (404)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
tradicije su jedna prelijepa stvar........ne znam sto to nekome smeta
@direestraits prosle godine..............sa klixa.............
@drinskysorab mislim da je to primjer prave BOSANKE
PRIKAŽI ODGOVORE (24)
Lijepi konji :D
Meni je Ajvatovica prekrasna tradicija, a nisam bosnjacke nacionalnosti. Jedino sto mi smeta je ova cura na slikama 12 i 14 koja krkanski drzi konja. Ovo je uzas, bolje bi bilo da te dvije slike nisu objavljene..
Kad bi mile folker vidio ove konjanike sa fesovima pomislio bi eto opet Turaka:)
Lijepa tradicija u svakom slucaju. Samo mi nije jasno zar dervisi nisu kontrovarza islama, cak zabranjeni?
ja bih radije ove konje da vidim na ulicama svaki dan, nego copore pasa. znam da me ni jedan konj ne bi napao. a slika 14 je grozna, zeno draga jesi li ti zena ili...? malo vise gracioznosti i empatije nije na odmet
12 i 14 su uzasne, vidi se da konju nije dobro a ona sva puna sebe :S
Multietnicko saraj`vo
sl 10 i 14 hahahha placem
U ovoj zemlji lobiji stranih pivarskih kompanija odredjuju kad ce biti i vjerski inventi,nije problem ni mjesec ranije zbog ramazana,mozda ce i neku novu godinu pomjeriti ti pivari na 30.11/01.12
Ovo nikome nije jasno. Prvo, ovo hodocasce je protivno islam. A, kao narodni obicaj, ovo hodocasce ponizava one koji ga slave jer to rade na nacin koji slavi osmanlije koje unistise Bosnu i mucki pogubise njenog kralja na prevaru te porobise i unazadise njene stanovnike.
Nek puknu dušmani
STA CE OVOLIKI KOMENATARI MOJ BOZE ISTO KO DA SE DESIO NEKAKAV INCIDENT.
I mi poceli gluposti izvoditi. U Islamu je ovo sirk , ne znam sto se glupiraju. Hajd pravit teferic ok ali davati ovom dogadjaju neku religijsku vrijednost je najveca budalastina. Zao mi konja. I sta rade ovi matorci uospte?
@SvetiJuraj A gdje je gospa, jel' nju ko vidio?
@SvetiJuraj Ajd mi reci da se u Hrvatskim primorskim gradovima nigde ne obiljezava nista sto ima veze s Venecijom. I molim te, ciji su ono Krampus i obicaj donosenja paketica od Sv.Nikole? Germanski naravno. I nikako Hrvati ne slave Germane i imaju njihova prezimena poput Stadler, Reiner, Fendrih. Hipokritcna si osoba. I pomalo bolesna zbog ove obsesije Bosnjacima.
Živio Ajvar-dedo !
Ajvaz deda turski hodža i tradicija bošnjačka ?
prava legenda kaže da je na toj stijeni zaklano 100 vlaha kao žrtva
Ajvaz Dedo Challenge.Lijepo je vidjeti kako su se ljudi prije oblacili i transportovali.
Bista beba !!!! ...eee hijaaaa hold !! hahaha