Saradnja RS-a i Srbije
0

Konferencija o mobilnosti mladih na Jahorini

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Ministrica porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović otvorit će danas na Jahorini Konferenciju o saradnji Republike Srpske i Srbije u oblasti mobilnosti mladih, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Za organizaciju konferencije Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS-a izdvojilo je 5.000 KM.

Konferencija je prva u nizu zajedničkih aktivnosti Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Ministarstva omladine i sporta Srbije planiranih za ovu godinu.

Pomoćnik ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Branka Malešević rekla je ranije Srni da je cilj dvodnevne konferencije o mobilnosti mladih povezivanje omladinskih organizacija i studenata u Republici Srpskoj i Srbiji.

"U skladu sa Sporazumom o saradnji u oblasti sporta i omladinske politike tokom posjete Ministarstvu omladine i sporta Srbije u decembru prošle godine izradili smo zajedniki Akcioni plan za omladinski sektor za 2013. godinu. Osim ove konferencije, predviđen je još niz značajnih zajedničkih aktivnosti", rekla je Maleševićeva.

Osim predstavnika Ministarstva porodice, omladine i sporta RS-a, u radu konferencije učestvovat će i predstavnici Ministarstva omladine i sporta Srbije, studentskih organizacija javnih i privatnih univerziteta u RS-u, gradova Banja Luka i Pale, Ferijalnog saveza i omladinskih organizacija.

Otvaranje konferencije zakazano je za 9.00 sati u hotelu "Bistrica".