{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Gijo: Mladi putem vijeća mogu postati ravnopravni partneri vlastima

F
22.4.2013. u 16:18
40
1
Gijo: Mladi putem vijeća mogu postati ravnopravni partneri vlastima
40
U organizaciji Instituta za razvoj mladih Kult, danas je u Sarajevu održana konferencija pod nazivom "U korak sa zakonima o mladima u BiH".
Projektna koordinatorica Instituta Kult Belma Gijo istakla je da će na konferenciji biti prezentirana vijeća mladih kao krovna omladinska udruženja, kao i pozitivni primjeri iz praksi mladih koji su uspjeli riješiti bitne probleme u svojim lokalnim zajednicama.

"Vijeća mladih su odličan institucionalni mehanizam za mlade da postanu ravnopravni partneri vlastima i nadamo se da će konferencija stvoriti pozitivnu atmosferu u smislu aktueliziranja problema mladih", rekla je Gijo.

Na konferenciji učestvuju predstavnici svih nivoa vlasti, međunarodnih institucija i organizacija, vijeća mladih, te medija.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Damir Marjanović kazao je da ministarstvo na čijem je čelu usko sarađuje s organizacijama koje predstavljaju mlade, te da je veoma zadovoljan što je formirano Vijeće mladih na nivou Kantona Sarajevo.

"Želja nam je da u budućnosti zajednički radimo na projektima i otvoreno smo im rekli da strategija za mlade jeste u domenu Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade, ali da ćemo ih doslovno natjerati da oni napišu projekte pa da ih zajedno realiziramo", poručio je Marjanović.

Na konferenciji je promoviran i priručnik o institucionalnoj saradnji s vijećima mladih, koja, prema podacima Kulta, okupljaju više od 3.000 mladih u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: