{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija o infrastrukturi kvaliteta u Sarajevu

S
22.3.2010. u 07:17
0
2
Konferencija o infrastrukturi kvaliteta u Sarajevu
0
Konferencija o infrastrukturi kvaliteta u Sarajevu
Delegacija EU u BiH danas će u Sarajevu predstaviti projekat "Infrastruktura kvaliteta u BiH", čijim su pokretanjem postavljeni novi ciljevi za preuzimanje i provođenje propisa kojim se reguliše oblast industrijskih proizvoda.
Projekat vrijedan 1,6 miliona eura, koji finansira EU u okviru Instrumenta za predpristupnu pomoć (IPA) 2007, pomoći će uključivanje 11 direktiva u zakonodavstvo BiH, što bi značilo da će od ukupno 28 direktiva, njih 20 biti potpuno preuzete i djelimično provedene do 2011. godine.

Pripreme za pristupanje BiH u EU su u punom zamahu i u tom kontekstu posvetiće se posebna pažnja ovoj, u ekonomskom smislu najznačajnijoj oblasti kako bi se razvoj infrastrukture kvaliteta odvijao u skladu sa odredbama Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i stvorilo okruženje koje bi granama industrije i proizvođačima iz BiH omogućilo da poboljšaju svoje trgovinske i industrijske odnose sa EU i drugim međunarodnim tržištima.

Delegacija EU je saopštila da se BiH kroz projekat pruža podrška i u uspostavljanju struktura za upravljanje sistemom za ocjenjivanje usklađenosti na državnom nivou, kao i mjere nadzora nad tržištem, čime se obezbjeđuje da nivo sigurnosti i standard tehničkih proizvoda na BiH tržištu budu u skladu sa najboljim praksama iz EU.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: