PR Arena International
2

Konferencija koja pomjera granice i povezuje studente iz regije

Klix.ba
PR Arena, edukativna konferencija za studente o odnosima sa javnošću četvrti put će se održati u Sarajevu 17. i 18. novembra ove godine u hotelu Holiday Inn u Sarajevu.

Budući da su prethodno održane tri konferencije zainteresovale veliki broj studenata kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz regiona, organizatori konferencije, Apriori komunikacije, odlučili su se na ekspanziju projekta sa nacionalnog na regionalni nivo, na način da se doprinese povezivanju studenata iz regije kroz obrazovanje što oslikava i novi slogan konferencije "Connecting in motion". PR Arena International predstavlja se potpuno novim vizualnim identitetom, redizajniranom web-stranicom Prarena.ba, kao i Facebook fan pageom.

"Konferencija ima za cilj okupiti studente iz svih većih univerzitetskih centara regije kojima će eminentni stručnjaci sa područja odnosa s javnošću kroz primjere iz prakse približiti njihovu buduću struku. Studenti će imati priliku da ostvare poznanstva i kontakte koji će im sigurno koristiti u nastavku karijere. Kao organizatori želimo studentima omogućiti da na početku svoje karijere uvide prava načela i principe odnosa sa javnošću i da na taj način dugoročno doprinesemo struci", izjavio je izvršni direktor projekta Emir Muhamedagić.

PR Arenu International podržali su Vijeće Evrope, Američka ambasada u BiH, Regulatorna agencija za komunikacije, Vijeće za štampu i Internews, čije će izlaganje učesnici također imati priliku pratiti na konferenciji.