{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konačno usvajanje budžeta u četvrtak

S
29.5.2012. u 11:08
1
12
Konačno usvajanje budžeta u četvrtak
1
Konačno usvajanje budžeta u četvrtak
Komisija za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojila je danas u prvom čitanju Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2012. godinu, uz sugestiju Domu da amandmanska faza za ovaj zakon traje 24 sata.
Dom naroda danas će razmatrati prijedlog budžeta u prvom čitanju, a nakon što ga, kako se očekuje, usvoji, počet će amandmanska faza koja će trajati do četvrtka, 31. maja, kada bi budžet trebalo da bude konačno usvojen.

Komisija za finansije i budžet Doma naroda usvojila je zaključak kojim se od Vijeća ministara BiH traži da hitno počne socijalni dijalog sa Samostalnim sindikatom zaposlenih u institucijama BiH kako bi se iznašla prihvatljiva rješenja za obje strane.

Obraćajući se članovima Komisije predsjednik sindikata Jure Bilić istakao je da bi, u slučaju početka pregovora, sve aktivnosti u vezi sa štrajkom bile zamrznute do okončanja pregovora.

"Imamo prijedlog kako da se ostvare uštede bez smanjivanja plata zaposlenim u institucijama BiH", dodao je Bilić.

Član Komisije Mladen Ivanić smatra da je poslodavac,odnosno Vijeće ministara, prije razmatranja i usvajanja budžeta trebalo da pregovara sa sindikatom.

Sjednica Doma naroda na kojoj će biti razmatrani zakon o smanjenju plata zaposlenima u institucijama BiH, te budžet za 2012. godinu, počela je u 11.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: