{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komisija traži da VM otpočne dijalog sa sindikatom državnih službenika

F
29.5.2012. u 15:59
0
2
Komisija traži da VM otpočne dijalog sa sindikatom državnih službenika
0
Komisija traži da VM otpočne dijalog sa sindikatom državnih službenika
Foto: Almir Panjeta/Arhiv/Klix.ba
Na današnjoj sjednici Komisije za finansije i budžet Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u prvom čitanju je podržan Prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2012., dostavljen od Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.
Usvojen je zaključak kojim Komisija predlaže da nakon usvajanja ovog zakonskog prijedloga u Domu naroda u prvom čitanju amandmanska faza traje 24 sata.

Komisija je podržala Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, čiji je predlagač Zajednička komisija za administrativne poslove.

Na današnjoj sjednici je primljeno k' znanju Obavještenje Ministarstva finansija i trezora BiH u vezi s dopisom Samostalnog sindikata državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH.

Usvojen je zaključak kojim Komisija traži od Vijeća ministara BiH da odmah otpočne socijalni dijalog s predstavnicima državnih i policijskih službenika i zaposlenika u institucijama BiH, sudskoj vlasti i javnim ustanovama BiH, da bi se pronašla obostrano prihvatljiva rješenja.

Podržana je i Inicijativa kojom se traži od Vijeća ministara BiH da dostavi informaciju u kojoj je fazi stvaranje zakonodavnopravnog okvira za uspostavljanje Ekonomsko-socijalnog vijeća BiH i zašto se to vijeće ne uspostavlja na nivou BiH, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: