{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prijedlog zakona o državnom budžetu u skladu s Ustavom BiH

F
8.5.2012. u 15:04
0
0
Prijedlog zakona o državnom budžetu u skladu s Ustavom BiH
0
Prijedlog zakona o državnom budžetu u skladu  s Ustavom BiH
Parlament BiH
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas je utvrdila usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH Prijedloga zakona o budžetu institucija i međunarodnih obaveza BiH za 2012. godinu.
Usvojena je Informacija Ministarstva pravde BiH u vezi s izdatim odobrenjima za upotrebu naziva Bosne i Hercegovine, kao i Informacija o stanju i problemima u funkcioniranju Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, s prijedlozima za poboljšanje stanja u ovoj oblasti.

Primljena je k znanju Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2011. godinu te materijali dostavljeni od pravosudnih institucija BiH u vezi s realizacijom poslaničke inicijative Aleksandre Pandurević koja glasi: „Analiza provođenja Državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina“.

Komisija nije podržala Zahtjev za ocjenu ustavnosti člana 7. tačka e) Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama Bosne i Hercegovine, čiji je podnosilac predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Milorad Živković.

Usvojen je Izvještaj o stručnom savjetovanju o temi: „Jedinstvena pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH“, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: